Szalay Zsolt

Fogaskerék koptatás

Egyéni események
folyamatos

Örömmel csatlakozom a BP által szervezett jótékonysági kampányhoz hogy támogassuk az alapítványt.

Sose tekertem még városon kívül, ezért ez most egy nagy feladat elé állít engem. 2017 szeptember 25én 1230kor indulok Ópusztaszerről Szegedre több BP dolgozóval együtt.

Kérlek támogassatok és bátorítsatok az adományaitokkal hogy a 30 kilóméteres távot sikerüljön leküzdenem.

Ha BP dolgozó vagy kérlek ne a BP-s email címed használd, de tedd a neved mögé, hogy BP, mert a cég megduplázza az adományod.

Köszönöm mindenkinek
Zsolt
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Pedálozás az újszülöttekért

Néha egy emberi élet csak másodperceken múlik. Odaér a segítség, vagy sem? Mennyire soknak tűnik az idő, míg egy mentőautó megérkezik egy súlyos esethez. És mennyivel nehezebb a várakozás, amikor egy apró élet a tét.

Képzeld el, hogy egy rokonod, vagy barátod, aki most sikeres és egészséges, egykor hamarabb született  meg  a vártnál és még nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdje életét. Lehet, hogy akkor őt is megmentette valaki. Talán épp egy koraszülött mentő csapat, amely a nap 24 órájában készen áll arra, hogy segítsen.

Nonprofit Alapítványunk ezekért a csepp, még életre nem kész babákért van. Szolgálatunk Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – 25 éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. A mentettek száma megközelíti a 20 ezret.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása e gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét, azaz hogy testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott, döntően meghatározza.

Az Alapítvány másik fő feladata a Tanácsadó és Továbbképző Központjában végzett egészségnevelő foglalkozások 14 éves korosztálytól kezdve a koraszülés megelőzése témakörben. Az elmúlt másfél évben több, mint ezer diák, védőnők, pedagógusok és iskolapszichológusok vettek részt ezeket az alkalmakon.

Az állami támogatás a kiadásoknak csak 64%-át fedezi, a hiányzó több mint 30%-ot - elmúlt két évben 30, ill. 31 millió forint - adó 1%-ból és egyéb más adományokból fedezi az Alapítvány.

Adományozók listája

2017-09-19 Szlávy Zsofi (BP) 2 500Ft Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni. /Walt Disney/
2017-09-19 Balogh János ( BP) 2 000Ft
2017-09-19 Edina BP 5 000Ft
2017-09-19 - az összeg nem publikus
2017-09-20 Z. Anita (Vodafone) 5 000Ft "Ha egy embert megmentesz, egy világot mentettél meg"