Berki Krisztián

Fogjunk össze, adjunk esélyt!

31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás
2016.04.16.-17.

Mivel sokat utazom, különösen fontos számomra, hogy legyen egy hely, ahova visszatérhetek,
ahol otthon vagyok a családommal. A hajléktalansággal először gyerekkoromban szembesültem, amikor megismertem a játszótér közelében élő hajléktalan bácsit, és szóba elegyedtem vele. Nagyon megrendített a története. Azt gondolom, hogy mindannyian hibázhatunk életünk során, de senki nem érdemel olyan büntetést, hogy utcán éljen!

Ezért lettem egy évvel ezelőtt a Habitat for Humanity Elsőként Lakhatást programjának nagykövete. Nagyon jó érzés, hogy olimpiai bajnokként egy ilyen nemes kezdeményezés mellé állhatok és támogathatom. Nyáron arra is volt alkalmam, hogy együtt dolgozhassak a Habitat önkénteseivel és Gáborral otthona felújításán, aki 15 év hajléktalanság után költözhetett végre lakásba. Boldog lennék, ha minél több utcán élő ember kaphatna hozzá hasonlóan új esélyt!

A Habitat programja idén is folytatódik. A szervezet és a Vivicittán futó követei adományokat gyűjtenek a felújítások anyag- és szerszámköltségére. A futásban sajnos nem tudok részt venni, az adománygyűjtéshez azonban szeretnék én is hozzájárulni, és remélem, hogy a nyáron az építkezésben is újra részt vehetek.

Kérlek, hogy adományoddal támogasd te is közös ügyünket, a Habitat programját, hogy hajléktalan emberek és átmeneti otthonban élő családok költözhessenek valódi otthonba!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Otthonteremtés hajléktalan emberek számára

A Habitat for Humanity 1996 óta dolgozik Magyarországon. Jelenlegi programjainkban hajléktalan embereknek és a hajléktalanság szélén álló, átmeneti otthonban élő családoknak nyújtunk közvetlen segítséget. Önkormányzati partnereink üresen álló, leromlott állapotú szociális bérlakásokat biztosítanak a program számára, amelyeket részben önkénteseink segítségével újítunk fel. A tavalyi évben 6 hajléktalan embernek illetve párnak, és 2 átmeneti otthonban élő családnak segítettünk, hogy új életet kezdjenek. Terveink szerint idén is 8 embernek és családnak segítünk. A követeink segítségével gyűjtött adományok ezeknek a felújításokhoz szükséges anyagok és szerszámok költségét támogatják.

  

  

Adományozók listája

Ezt a kampányt jelenleg még nem támogatta senki...

Kapcsolódó esemény - 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

2016-04-16

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! 
 

 

Fedezd fel fővárosunk rejtett szépségeit a tavaszi futóünnep 2 napján. Tavaly 26 000 futó nevezett az esemény változatos távjaira. Közöttük sok-sok jótékony futó, akik összesen 19,5 millió forint adományt gyűjtöttek.

Futható távok sokaságával várunk kicsit és nagyot, hogy együtt fussunk, együtt éltessük és szeressük fővárosunkat, a gyönyörű Budapestet. Szombaton a gyerekeké és a családoké a főszerep rövidebb távokon, vasárnap 7 km, 10 km és félmaraton vár a nagyobb kihívásokat keresőkre.

Találkozzunk a Margitszigeten!