gszeles

Fuss az Élelmiszerbankért

32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
2017.04.08.-2017.04.09

A futás egy jó hobbi és ha ezzel egy jó célt is segíthetek számomra külön öröm.
Nekem csupán 21097 méter, nektek egy kis hozzájárulás, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által segített emberek számára viszont a napi betevő.
A jougyekert.hu-n keresztül indítok egy kampányt, és segíthettek némi pénzt összegyűjteni a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, hogy minél több gyerek asztalára kerüljön étel.


Én kitartóan készülök erre az eseményre, ha te is jó kezdeményezésnek találod, kérlek járulj hozzá, ehhez a jó ügyhöz. Egy jelképes összeg is sok ember arcára csalhat egy mosolyt.

Segíts te is megszüntetni az élelmiszer pazarlást.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss az Élelmiszerbankért!

 

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik.

Mindeközben százezrek éheznek.


Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 340 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.
Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.
Idei kampánycélunk kezdetben 10 000 db élelmiszercsomag szétosztási költségének összegyűjtése volt. Azonban követeink fantasztikus munkájának köszönhetően már a kampány első heteiben összegyűlt, így emeljük a tétet! Gyűjtsünk össze közösen 20 000 csomag szétosztására valót! Hogyan lehetséges ez?
 

Mivel ingyen kapjuk és ingyen is adjuk át az élelmiszereket, „csak” arra kell költenünk, hogy a csomagok célba érjenek. Így 1000 Ft összegű adományból 30 000 Ft értékű élelmiszert, 18 db élelmiszercsomagot tudunk eljuttatni a rászorulókhoz. Így 1 200 000 Ft-ból 37 500 000 Ft értékű élelmiszer juthat el oda, ahova a legnagyobb szükség van rá!

Most Te is tudsz segíteni! Minden adomány számít! 

 

         

Adományozók listája

Ezt a kampányt jelenleg még nem támogatta senki...

Kapcsolódó esemény - 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton

2017-04-08

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! 
 

Fedezd fel fővárosunk rejtett szépségeit a tavaszi futóünnep 2 napján. Tavaly több, mint 30 000 futó nevezett a kétnapos esemény változatos távjaira. Közöttük sok-sok jótékony futó, akik összesen 15,8 millió forint adományt gyűjtöttek felkészülésük során.

Futható távok sokaságával várunk kicsit és nagyot, hogy együtt fussunk, együtt éltessük és szeressük fővárosunkat, a gyönyörű Budapestet. Szombaton a gyerekeké és a családoké a főszerep a rövidebb távokon, vasárnap 10 km és félmaraton vár a nagyobb kihívásokat keresőkre.

Találkozzunk az 56-osok terén!