Jenei Kinga

Fussunk a legkisebbekért!

33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
2018.04.14-04.15.

Jenei Kinga vagyok, a Bókay Alapítvány futónagykövete. Hétköznapjaimon az I.sz.Gyermekklinika kis betegeinek gyógyulásáért teszek meg minden tőlem telhetőt, ezért nagy örömömre szolgál, hogy most kedvenc hobbim, a futás közben is segíthetek a legkisebbeknek.
Klinikánkon az ország egyik legmagasabb színvonalú koraszülött ellátása folyik, ehhez azonban rengeteg nagy értékű eszközre van szükségünk. Egy koraszülött baba sokféle gyógyszert igényel,melyeket speciális infúziós pumpák segítségével tudunk számukra biztosítani. Sajnos ezek az eszközök egyenként félmillió forintba kerülnek, és egy újszülöttnek egyszerre több pumpára is szüksége van.

Ezért határoztuk el néhány munkatársunkkal , hogy létrehozunk egy futócsapatot, egy új infúziós pumpáért!

Kérjük támogassanak minket célunk elérésében! Bármilyen kis támogatás sokat jelent egy aprócska élet számára!
Tegyünk közösen azért, hogy minél hamarabb , egészségesen mehessenek haza szeretteikhez pici betegeink! Minket ez fog motiválni a sok-sok kilométer alatt :)

Minden kis segítségért nagyon hálásak vagyunk!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

EGY KICSIT A KICSIKNEK!

A koraszülés majdnem minden tizedik kisbabát érint hazánkban, ez évente 9000 koraszülött babát jelent, közülük több, mint 6000 intenzív koraszülött osztályon kezdi meg az életét. 

Az I. sz. Bókay Gyermekklinika Magyarország egyik legrégibb és legnagyobb forgalmú és legsúlyosabb kicsi betegeket ellátó klinikája. Lélegeztetésre és sürgős műtétre szoruló újszülöttek és koraszülöttek intenzív osztályos gyógyításán túl, az anesztéziával, sebészettel és utógondozó osztályokkal együttműködve nagyon nagy létszámban tudjuk ellátni kicsi betegeinket.

Számos olyan betegség végleges megoldása történik nálunk, amelynek ellátására Budapesten egyedül itt van felkészült szakembergárda és megfelelő műszerezettség. Ilyenek például a súlyos veleszületett fejlődési rendellenességek, mint a nyelőcső elzáródás, rekeszizomsérv, vagy nyitott has.  A Közép-magyarországi régióból hozzánk kerül az összes olyan újszülött, akit agykárosodás fenyeget szülési oxigén hiány miatt, illetve itt történik a koraszülöttek szemének lézeres műtéte is.

Ellátásukhoz akár 10-12 infúziós pumpa egyidejű használata szükséges!
Egy - egy pumpa ára 500.000,- Ft.

Célunk a kezdeményezéssel, hogy a 2018-as év folyamán mininum 5.000.000,- Ft adományt, azaz 10 db infúziós pumpát gyűjtsünk a gyermekklinika számára.

Gyűjtsünk egy kicsit a kicsiknek!

Az infúziós pumpa egy olyan eszköz, amely különböző gyógyszerek precíz beadását biztosítja vénásan a kis betegek ellátása során. A gyakran 1 kg alatti testsúllyal született, hasi vagy mellkasi műtéten átesett, - de még a normál testsúlyú intenzív osztályos ellátást igénylő betegeknél is - nélkülözhetetlen eszköz, amely a számukra szükséges gyógyszereket az előirt tizedesnyi pontossággal képes beadni órákon, akár napokon át. Egy súlyos beteg újszülöttnél ez azt jelenti, hogy akár 10-12 ilyen infúziós pumpa egyszerre szolgálja az összes gyógyszer és vénába adható tápanyag egyidejű bejuttatását.

 

 

Adományozók listája

2018-03-13 Marcika 3 000Ft Köszönöm, hogy futásoddal támogatod a sorstársaimat! Hajrá ApRókák! Hajrá Kinga!
2018-03-13 Pilár 30 000Ft Csak ügyesen, büszke vagyok rad !!!!!!
2018-03-13 Csaba 5 000Ft Mindent bele!
2018-04-11 teddlebatyu 3 000Ft
2018-04-11 Dr.Székely és dr.Jenei Bt 50 000Ft Büszkék vagyunk rád,Kinga
2018-04-12 Tóth Judit és Rácz Róbert 25 000Ft :)
2018-04-13 Márk és Réka 10 000Ft Hajrá:)
2018-04-15 Psszt 2 500Ft Ügyes voltál Kinga

Kapcsolódó esemény - 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton

2018-04-14

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! 

Fedezd fel futva fővárosunk rejtett szépségeit a tavaszi futóünnep 2 napján. Tavalyi eseményünk változatos távjai több, mint 30 000 evezőt vonzottak. Közöttük több, mint ezer jótékony futót, akik összesen 14,2 millió forint adományt gyűjtöttek felkészülésük során.

A választható távok sokaságával várunk kicsit és nagyot, hogy együtt fussunk, együtt éltessük fővárosunkat, a gyönyörű Budapestet. Szombaton a gyerekeké és a családoké a főszerep a rövidebb távokon, vasárnap 10 km és félmaraton –egyéniben, párban, vagy trióban– vár a nagyobb kihívásokat keresőkre.

Találkozzunk a Margitszigeten!