BSI - Budapest Sportiroda

Futók a kerekesszékes hintáért

29. Wizz Air Budapest Félmaraton
2014. szeptember 14.

Magyarország legnépszerűbb félmaratoni versenyén sok-sok ezer futó indul, közülük mégis kevesen lesznek egy-egy jó ügy "követei". A többség nem tudja, vagy nem akarja vállalni az adománygyűjtéssel járó feladatokat.Olyanok is vannak, akik azért nem adományoznak, mert nem tudnak választani a számukra ismeretlen "követek" közül.

Ezért áll a BSI "követként" is a jó ügyek mellé!

Mutassuk meg együtt, hogy mi futók valóban különbek -nyitottabbak, szociálisan érzékenyebbek, segítőkészebbek, másoknak örömöt szerezni tudók- vagyunk!
Ha Te is ilyen vagy, TÁMOGASD a Szemem Fénye Alapítvány gyermek hospice házának jó ügyét!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss, hogy Ő is hintázhasson

Magyarország első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház lakóinak jelentős része kerekesszékkel közlekedik. Az egészséges gyermekek mindennapjainak részét képező játszótéri hintázás számukra egy elképzelhetetlen, mégis vágyott élmény. A szervezet udvarán felállított, kerekesszékes használatra kifejlesztett hinta szebbé varázsolná az életet megrövidítő, vagy életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek mindennapjait. A kerekesszékes hinta ára szállítással és összeszerelési költségekkel együtt: 2.200.000 Ft.

Kedvenc Futó Követed támogatásával Te is örömük részesévé válhatsz!

 

„Vannak gyermekek, akiknek nem adatik meg a hosszú élet. Mi értük vagyunk és azokért, akik a legjobban szeretik őket.”A Szemem Fénye Alapítványt Gyura Barbara 2002-ben, személyes tragédiáját követően hozta létre, miután daganatos betegség következtében elveszítette kisfiát. Az alapítvány kezdetben gyermekbeteg-szállítással foglalkozott, majd 2010-ben megnyitotta Magyarország első gyermekhospice házát, a pécsi Dóri Házat. Jelenleg több, mint száz súlyosan beteg gyermeket nevelő családdal áll kapcsolatban.

A mentesítő ellátás keretében a gyermekek, szülők, testvérek évente huszonegy napot tölthetnek el térítésmentesen a Dóri Házban, kipihenve ezzel a mindennapok küzdelmeit. Az életvégi ellátás esetén nincs időkorlát. A terminális állapotú gyermeket vagy fiatalt a nővérek és a terapeuták kísérik el utolsó útjára, holisztikus jellegű támogatást nyújtva a hozzátartozóknak is. Munkájuk nem ér véget az elmúlással, a gyászfolyamatban is a család rendelkezésére állnak. 

  • A hintázás az anyaméh nyugalmára emlékezteti a gyermekeket
  • A kerekesszékbe kényszerült gyermekek is megtapasztalhatják az önálló játék örömét, hisz önmagukat segítség nélkül hajthatják
  • A ringató mozgás felszakítja a hörgőkbe letapadt váladékokat
  • Ugyanolyan felszabadultan játszhatnak, mint kortársaik
  • Az egészséges gyermekekkel közösen élhetik át a játék örömét, megszűnik a kirekesztettség érzése
  • Instabil felület, így erősíti a törzs tartóizmait

                               


                                                

 

Adományozók listája

2014-08-19 Soma 2 000Ft Jó ötletnek tartom és mivel ismerem a tevékenységüket, ha csak egy kicsi összeggel is, de szívesen segítek.
2014-08-19 mukipc 2 110Ft felajánlok a félmaratonom minden kilómétere után 100 Ft-ot a jó ügy érdekében!
2014-08-26 Vernes Hajnal 3 000Ft
2014-08-31 anonym 1 000Ft
2014-09-02 Soma az összeg nem publikus "Szemem Fénye" A Beteg Gyermekekért Alapítvány
2014-09-06 Szécsényi Beatrix 10 000Ft
2014-09-12 Zs.P. 3 000Ft

Kapcsolódó esemény - 29. Wizz Air Budapest Félmaraton

2014-09-14

Fuss jótékonyan Magyarország legnépszerűbb félmaratoni futóversenyén!


2013-ban rekordszámú, 7437 egyéni félmaratonista érkezett célba a Városligetben a BSI által szervezett eseményen. Bízunk benne, hogy idén is legalább ennyi elégedett, mosolygó futó teljesíti a legyőzhető távolságot. Legyél Te is egy közülük! Célba érkezésed boldogságát tedd még teljesebbé azzal, hogy „jó ügyeket” támogatsz versenyünkön, hiszen adni öröm.