Székely Panni

Futok, hogy ne meneküljek

XIII. NN ULTRABALATON
2019.05.10. - 2019.05.12.

60 év alatt 8.3 milliárd tonna műanyag? Elképzelhető? Inkább valóságos és rémisztő. Általános iskolában kezdtem magam beleásni a környezetvédelem témakörébe, s egyre nagyobb erőkkel harcolok ökoszisztémánk megóvásáért - előadások és tüntetések mára már mindennaposak, így ki szeretném magam próbálni a futás területén is.

Futok, hogy ne meneküljünk. Futok, hogy felhívjam a figyelmet a tengeri és szárazföldi műanyagproblémára, a műanyagot evő állatokra, a szélben, homokban szálló mikorműanyagra, s hogy higgyem, a jövő megvalósítható nélkülük. Futok, hogy a Földet a lehető legjobb állapotában adhassam tovább majd a következő generációnak, mert ezt a bolygót mi nem vettük vagy kaptuk, hanem ők adták kölcsön.


Nincs másik Föld.

Segíts megvédeni, hogy ne kelljen menekülnünk!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Azon dolgozunk, hogy a magyar termékdíj-törvény idei reformja az egyszer használatos műanyagok csökkentésére ösztönözzön - lakosságot, ipari és kereskedelmi szereplőket egyaránt.

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2019-05-09 Panni 20 000Ft
2019-05-09 anonym 1 000Ft Hajrá Panni! :)
2019-05-09 id. Pató Pál 3 000Ft Gyerünk \"Julis\"! :)
2019-05-10 anonym 10 000Ft Drukkolok, hajrá!

Kapcsolódó esemény - XIII. NN ULTRABALATON

2019-05-10

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.