Heltai Sára

TÁMOGASS!

Futok mint a mérgezett egér

32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége
2017.10.14.-15.

Szia kedves jövendőbeli támogatóm!

Valószínűleg egy ideje már ismerjük egymást így tudod, hogy sportos (szaladgálós, biciklizős, izgő-mozgó) karakter vagyok, aki szívén viseli a világ sorsát. Ezt a két dolgot most egy jól irányzott mozdulattal szeretném összekötni, még pedig úgy hogy lefutok 5 kilométert a tőlem telhető legnagyobb sebességgel (ha nagyon meghúzom a szarvát akkor számíts kb 5min/km-es fénysebességre). Mindezt teszem egy méregmentes Magyarországért és a Greenpeace munkáját támogatom vele.

KÉPZELD EL EZT AZ ŐRÜLETET! Ha itthon egy veszélyes anyagokkal, hulladékokkal és kockázatos technológiákkal dolgozó cég csődbe megy vagy területén baleset történik, semmi jogi garancia nincs arra, hogy a kár megfizetésére vagy a szennyeződés megfelelő eltakarítására kötelezze. A hatóságoknak nincs eszköze arra, hogy hatékonyan fellépjenek a szennyezőkkel szemben, és sem a rendőrség, sem a bíróságok nem tudják kielégítően érvényesíteni „a szennyező fizet”-elvet. Magyarország tele van olyan területekkel, ahol egészségre veszélyes anyagokat hanyagul tárolnak: Almásfüzitő, Illatos út, Kiskunhalas, Kunszentmárton, Óbuda, Soroksár, Gyömrő, Törökbálint, Szentendre és csak folytatódik a lista.

Egy szuperhős csapat a Greenpeace-nél azon dolgozik, hogy ezeket a szennyező területeket megtalálja, pontosan felmérje a veszélyt a környező talajra, vizekre, emberekre és állatokra. Ők mindent megmozgatnak (hol a döntéshozókat, hol magukat a ládákat, hordókat), hogy a szennyezés minél előbb megszűnjön. Ha támogatod a futkorászásomat, ezzel igazából az ő munkájukat segíted még pedig konkrét és mérhető módon. Szeretnéd tudni, hogy mire is elég az adományod?

1 500 Ft: pH-tesztcsíkok
3 000 Ft: Védőruházat mintavételezéshez
5 000 Ft: Steril mintavevő edény
10 000 Ft: Toxikus (nehéz)fémek vizsgálata
12 000 Ft: Szerves szennyezők vizsgálata (AOX, TPH)
22 000 Ft: Passzív 168 órás külső légszennyezés-vizsgálat
30 000 Ft: Teljes peszticidvizsgálat

Köszönöm szépen és sok puszi!!!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Segíts, hogy Magyarországon mindenki tiszta, méregmentes környezetben élhessen!

Emlékszel még a kolontári vörösiszap-katasztrófára vagy az Illatos úti méregraktárra? Hazánkban számos olyan helyszínt ismerünk, ahol veszélyes vegyi anyagokból álló szennyezés maradt az utókorra. Célunk, hogy felkutassuk és megmutassuk hol és milyen szennyezés található, hogyan érintheti ez a lakosság egészségét és a környezetet, különösen hazánk felbecsülhetetlen értékű vízkincsét. Azon dolgozunk, hogy a hatóságok mihamarabb felszámolják az évek óta elhagyatottan álló veszélyeshulladék-lerakókat és szigorúbb szabályozás bevezetésével megelőzzék a jövőbeni környezetszennyezést. Mindeközben tovább kutatunk, további költségekkel járó méréseket és független laborvizsgálatokat végzünk. Segítsd te is munkánkat, hogy Magyarországon mindenki tiszta, méregmentes környezetben élhessen!

  

  

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2017-09-24 Heltai György 5 000Ft Szia Sára!
Remélem sokat tudsz még futni.Szükség van rá!
Puszi:Papi
2017-10-03 Olga 5 000Ft It's a walk in the park for you babes. Olga x
2017-10-04 anonim 5 000Ft Hajrá Sára!
2017-10-05 Julcsi hugod 5 000Ft Hajra Sara, szuper vagy!! Ha befejezted ezt a futast, fuss el Sydney-ig :) Puszillak millioszor
2017-10-06 Bubele 5 000Ft Ruuuuuunnnnn!!!!!!
2017-10-06 Mama 1 000Ft
2017-10-14 Maximus Brutus Sparta 5 000Ft