Péntek Andrea

Gurulunk és utazunk

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Kedves Barátaim!Azért kérném,hogy támogassatok engem ebben a gyűjtésben,mert saját magamon tapasztalom,hogy egy kerekesszékkel közlekedő embernek mennyire nehéz megszervezni egy utazást!Sajnos kis hazánkban még nem fejlődött ki teljesen az akadálymentes utazás,az,hogy egy távolsági busz olyan alacsony padlós legyen,hogy kerekesszékkel is használható legyen,hogy a vasúti közlekedés is akadálymentes legyen!Saját magam az egyesületünk programszervezőjeként is dolgozom és tapasztalom,hogy milyen nehéz is egy-egy csoportos kirándulást is megszervezni az egyesületünk tagjainak kisbusz hiányában!Kerekesszékes táncegyüttesünk az Ország több pontján is vállal fellépéseket és itt is nagy gondot jelent a kisbusz hiánya az utazásunkban!Kérlek benneteket,hogy segítsetek nekem összegyűjteni ha nem is egy újat de egy használt kisbusz árát,ezzel is nagyobb lehetőséget adni mozgássérült társaimnak a kimozdulásra,a kirándulásra a szórakozásra!Köszönöm a segítséget mindenkinek! :)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A segítség 4 keréken érkezik - Kisbusszal a mozgássérültekért

Egyesületünk tagjai túlnyomórészt súlyos, kerekesszékkel közlekedő mozgássérültek. Állapotukból adódóan nem képesek a  tömegközlekedési  eszközök használatára, ezért egy olyan akadálymentes kisbuszra gyűjtünk, mellyel a szállításukat meg tudjuk oldani.

A mozgássérültek mindennapi életének legnagyobb kihívása a közlekedés, eljutni A pontból, B pontba. Ha ez a távolság nagyobb, pl. több tíz kilométer, akkor ez a probléma hatványozódik, hiszen a jelenlegi tömegközlekedési eszközök jelentős része nem akadálymentes.

Mi is szeretünk kirándulni, színházba, moziba járni. Szeretünk bulizni, szeretjük az életet a mindennapokban megélni. El kell jutnunk orvoshoz, gyógyszertárba, gyógytornára, hogy egészségünket szinten tudjuk tartani. Ezért lenne fontos számunkra is egy 9 személyes kisbusz, mellyel ezt a problémát ki tudnánk küszöbölni.

  

 

Adományozók listája

2019-09-10 Zsolt 2 000Ft
2019-09-10 Bea 5 000Ft
2019-09-10 Ani 3 000Ft
2019-09-11 Laci 5 000Ft
2019-09-12 JoeBlack 5 000Ft Hajrá Andi! Szurkolunk Nektek!
2019-09-13 Ildikó 5 000Ft
2019-09-17 csiganyu az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​