Czvitkovits Judit

Gyere, legyünk Nagyemberek!

Egyéni események
folyamatos

"Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is" - mondja Szabó Magda, akinek soraiba életem első kampánya miatt kapaszkodom. Tervem, hogy minden napomba belecsempésszek egy parányi jót másokért, és összegyűjtsek egy jelképes összeget azért, hogy a Hősök Tere kezdeményezését támogassam. Ők pedagógusok bevonásával szeretnék minél több kisgyermek számára eljuttatni a tudást és a bátor üzenetet, hogy másokért tenni fontos és jó! A pénz az ő tréningjükhöz kell, aminek ára 55 ezer forint/fő.

Hogy miért állok az ügy mellé? Mert nagymamám óta hiszek a jóság és az elfogadás sorsfordító erejében, az ő tudása birtokában pedig úgy érzem, kutyakötelességem példát mutatni. Igaz, jelen vállalásomban mindössze 30 napra szerződöm, már most tudom, ez a kampány egy életre szól.
Gyere, tarts velem, és legyünk együtt Nagyemberek!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

30 napos Hősök Tere kihívás - Segíts Te is, hogy minél többen merjenek kiállni és tenni másokért!

Követeink vállalták, hogy 30 napon keresztül hétköznapi hősök lesznek: példát mutatnak és jót tesznek másokkal, a történeteiket pedig megosztják Veletek. Támogassátok őket és a Hősök Tere kezdeményezést! Adományotokat arra fordítjuk, hogy minél több pedagógus vehessen részt tréningjeinken, akik a megszerzett tudást tovább viszik a fiatalok, diákok közé. Miért? Mert a fiatalok, diákok és a tanárok kulcsszereplői a változásnak.

A Hősök Terében az a missziónk, hogy társadalmi normává váljon, hogy kiállunk másokért. Ehhez adunk gyakorlati tudást élményeken keresztül.

Együtt: működünk

Hisszük, hogy elengedhetetlen az együttműködés emberek között, ennek első lépése, hogy nyitunk egymás felé.

Ha megismered, megváltozik a véleményed…

Sokszor tapasztalatok nélkül, sztereotípiákra hagyatkozva döntünk. Ez egy természetes leegyszerűsítési folyamat része, amely segíthet bennünket eligazodni ebben a bonyolult világban, hiszen mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra és bizonyosságra. Emellett bekapcsolhatnak bennünk olyan mechanizmusok is, amelyeknek nem vagyunk tudatában: amikor a címkéket állandónak és a megjelölt csoport minden tagjára igaznak gondoljuk. Ez előítéletességhez, sőt, diszkriminációhoz is vezethet.

Az első lépések a változás útján

Célunk, hogy minél többen felismerjük ezeket az automatizmusokat magukban és másokban, és képesek legyünk változtatni, ha szükséges. Hogy falak helyett hidakat építsünk.

Segíts ebben nekünk és követeinknek!

http://hosoktere.org/

https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/

      

Saját posztok

Adományozók listája

2017-12-01 Zsuzsanna 1 000Ft Nyugdíjas pedagógus vagyok, nem tudok sokat adni, de úgy gondolom, sok kicsi sokra megy! Ha mindenki csak egy picivel hozzájárul, jó ügyet támogatunk. Adjunk, ha adhatunk! Sok sikert!
2017-12-03 Citi 1 000Ft Jó kezdeményezés. Tetszik
2017-12-03 Akly 1 000Ft Az ünnepek közeledtével álljunk meg, gondoljuk végig a szenvedélyeinket és az egyiket csak egy pillanatra feladva adakozzunk e nemes cél érdekében!
2017-12-18 Judit 1 000Ft Hajrá Judit, nagyon köszönöm, hogy belevágtál :-)
2017-12-20 NLCafé munkatársai 55 000Ft Szívből szurkolunk azért, hogy ez a kezdeményezés szárnyra kapjon, hogy a gyerekek boldog kicsik és még boldogabb felnőttek lehessenek.

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.