Antal Alexa

TÁMOGASS!

Gyermekeink és az otthonuk, a Föld a tét!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Szerencsésnek tartom magam, amiért a szüleim már gyermekként a természet iránti tiszteletre és szeretetre neveltek. Azt gondolom, talán itt kezdődött az az elköteleződés is, amely végül oda vezetett, hogy a WWF nemzetközi és hazai csapatával több mint tíz évet eltöltsek. A természetvédelem teljesen átszőtte az életemet.

Azonban nem mindenki ennyire szerencsés, és gyermekem születésével egyre inkább úgy érzem, hogy a jövő generációinak minden esélyt meg kell adni, hogy megismerhessék a természeti értékeket, és azok védelméről tanulhassanak. Éppen ezért szeretnék adománygyűjtést szervezni, hogy egy általam igen jól ismert, nagyra becsült szervezet környezeti nevelési programja aktívan beindulhasson.

Ehhez 2,5 millió Ft-ra van szükség, amelyet alapítványként igen nehéz megteremteni. Ebben szeretnék most segítséget kérni. Szeretném, ha 250 000 Ft-tal hozzá tudnék ehhez járulni. Sok kicsi sokra megy, minden adomány kincset ér! Kérlek, támogassátok a fiatalok környezeti nevelését a WWF Magyarország programjának beindításával, segítsetek nekem az adományok előteremtésében!

Legyen a következő generáció egy olyan fiatalokból álló társadalom, ahol a természetet megbecsüljük, tisztában vagyunk vele, hogy mit ad nekünk, és természetes, hogy megóvjuk azt!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Környezeti nevelési program beindítása

A WWF Magyarország Alapítvány a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének magyarországi képviselőjeként a hazai természeti értékek megőrzéséért dolgozik.

A jövőért, elsősorban gyermekeink és unokáink jövőjéért dolgozunk. 28 éves múltra visszatekintő hazai munkásságunk során világossá vált, hogy egy természetvédelmi cél sikerességéhez kulcsfontosságú az emberekkel való együttműködés és a kitartó szemléletformálás.

Különösen igaz ez a felnövekvő generációkra, hiszen az egyre sürgetőbb környezeti problémák miatt nekik már egészen fiatal kortól át kell adnunk a természet szeretetét, tiszteletét és fontosságát – ők azok, akik már egészen kiskortól tehetnek a bolygóért és környezetünkért.

A legújabb tapasztalatok szerint erre az egyik leghatékonyabb eszköz az érzékenyítő környezeti nevelés. Ez a módszer az élőlények és természeti rendszerek megismertetése által segít felismerni a fiatalok felelősségét a környezeti problémák kialakulásában, de ugyanúgy tisztázza a szerepüket a helyzet megoldásában is.

Támogatásoddal most Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a természet- és környezetvédelem üzenetét minél több gyermekhez eljuttassuk!

Adományozók listája

2019-09-12 Cs 2 000Ft Hajrá, Alexa! :)
2019-09-12 Faluvégi Balázs 10 000Ft
2019-09-15 Liisi az összeg nem publikus Bravó

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​