Legoza Piros

Hajnali séta a gyermekekért!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Veszprémben ezen a napon vállaljuk, hogy a többi követtel együtt az éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös sétával zárjuk a kampányunkat. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Önkéntes segítőként több karitatív kampány közben sajnos rengeteg nagyon nehéz körülmények közt élő gyermekkel találkoztam. Ezek a gyermekek talán soha nem jutnak el olyan helyekre, mint pl Balaton, ami nekünk teljesen természetes a nyári forróságban. Ezért úgy gondoltam részt veszek mint Követ, az idei kampányban.

A Te Számítasz egyesület alapító tagjaként, 3 nehéz sorsú gyermek 2020-as OKÖskodj velünk ! nyári táboroztatásának összegét, 120.000 Ft-ot, szeretném összegyűjteni.

Segíteni legegyszerűbben pénzbeli adománnyal tudtok, így teremtve lehetőséget, jövő nyáron 3 olyan gyermek élményekkel teli táboroztatásának, akiknek egyébként lehetőségük sincs rá.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

ÖKOsodj Velünk! nyári tábor

Együtt a hátrányos helyzetű gyermekekért és a hátrányos helyzetű környezetünkért!

Segíts nekünk 2020. évi nyári táborunk megvalósításában! ÖKOsodj Velünk nyári táborunkban hátrányos helyzetű gyermekek szórakozását, élmény alapú oktatását kötjük össze természet- és környezetvédelmi nevelésükkel. Egyesületünk számára a két legfontosabb témát kötjük össze ebben az egy hétben. Segítünk olyan gyermekeknek egy gondtalan, élményekkel teli egy hetet biztosítani, akiknek a szülei ezt saját költségükön nem tudják megoldani, eközben pedig utat mutatunk nekik, hogyan tudják hétköznapjaikban is óvni környezetüket.

A magyar társadalom közel 30 %-a él napi nélkülözésben. A nélkülöző családok még kevesebb gondot fordítanak a természet- és környezetvédelemre. A gyermekeken keresztül szeretnénk a családokat is tájékozottabbá, környezet tudatosabbá tenni.

Aki az ÖKOsodj táborunkat támogatja két célt is támogat! A hátrányos helyzetű gyermekek nyári élményeinek támogatása mellett lehetővé teszi, hogy együtt változtassunk a gyermekek és felnőttek gondolkodásán egy élhetőbb bolygó érdekében. Szeretnél te is a részese lenni?

Adományozók listája

2019-09-09 anonym 3 000Ft
2019-09-11 Moncsi 5 000Ft
2019-09-21 M 10 000Ft
2019-10-02 T 1 000Ft
2019-10-05 anonim 1 000Ft
2019-10-12 Cukrászda vendégek 2 700Ft Adománygyűjtő persely

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​