Petőné Vizi Valéria

Hárman párban a falatokért! Te, az Élelmiszerbank és mi

30. Wizz Air Budapest Félmaraton
2015. szeptember 13.

Egy évvel ezelőtt nagy erőt adott a félmaraton lefutásához az, hogy a Jóügyekért kampányom támogatóival együtt segíthettük a Magyar Élelmiszerbank Egyesület céljait, s hozzájárultunk a hűtőautó megvásárlásához.

Majd két évtizede szinte mindent közösen vállalunk, ezért idén már ketten tűztük ki Ákossal a nagy célt: a félmaratoni táv teljesítését! Ebben az évben szeptember 13-án ketten állunk a rajtvonalhoz azért, hogy családunkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel közösen támogassuk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tevékenységét. Most már párban kérünk arra, hogy állj mellénk, s támogatásoddal segíts olyan hűtődobozok megvásárlásában, amely több évig hasznos lesz a feleslegessé vált élelmiszerek rászorulókhoz való eljuttatásában.

Egy hűtődoboz ára 7000 Ft. Az első doboz megvásárlását mi támogatjuk, kérünk, hogy átutalásoddal legyél Te a következő, aki segít minimum 15 doboz megvásárlásában! Nincs más teendőd, mint a jobb oldali piros TÁMOGASS! gombot megnyomni, majd a támogatás adatainak kitöltése után az Élelmiszerbanknak közvetlenül átutalni a kívánt összeget!

Közös támogatásra hívunk most Téged, segítsünk együtt az Élelmiszerbank támogatottjainak, illetve segíts minket a motivációddal, hiszen minden egyes forint támogatás újabb erőt ad a félmaratoni táv leküzdésében! :-)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss az Élelmiszerbankért

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik.

Mindeközben százezrek éheznek.

Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 300 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.

A megmentett élelmiszert hűtőautóval szállítjuk be raktárunkba, azonban a rászorulókhoz történő kiszállítást a partnerszervezetek végzik, amihez a hűtődobozokat biztosítanunk kell. Sajnos állandó hiánnyal küzdünk, mivel a folyamatos mentés miatt a hűtődobozok elhasználódnak.

Idén 200 db új hűtődobozra van szükségünk, amelyre futóköveteink kilométereikkel gyűjtik az adományokat. A 200 db hűtődoboz ára közel 1 400 000 Ft. Egy doboz értéke 7 000 Ft.

1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ez közel 20.000 Ft értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újra hasznosíthatók, így minden egyes darab 3.000 kg étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik, az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd.

Most Te is tudsz segíteni! Minden adomány számít! 

  

Adományozók listája

2015-07-13 Pető Ákos és Petőné Vizi Valéria 7 000Ft

Kapcsolódó esemény - 30. Wizz Air Budapest Félmaraton

2015-09-13

Fuss jótékonyan Magyarország legnépszerűbb félmaratonján! 
 
2014-ban rekordszámú, 9250 egyéni félmaratonista vállalkozott arra, hogy a BSI által szervezett eseményen teljesítse a legyőzhető távolságot. A párban és trióban futókkal együtt a nevezők száma elérte a 13 500 főt. Bízunk benne, hogy idén is legalább ennyi elégedett, mosolygó futóval találkozunk a Városligetben. Legyél Te is egy közülük! Célba érkezésed boldogságát tedd még teljesebbé azzal, hogy „jó ügyeket” támogatsz versenyünkön, hiszen adni öröm.