Farnady Luca

HelloWork Akadémia -A fiatalokért

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Farnady Luca vagyok. A Civil Centrum Alapítvány (CICE) már a kezdetek óta az életem része. Anyukám (a CICE vezetője) révén rengeteg munkában, ötletelésben és fejlesztésben vettem már részt, főként a kreatív megoldások terén. A HelloWork Akadémia kezdeti lépéseinél is jelen voltam és már akkor is rengeteg jó dolgot fedeztem fel benne. Nyilván az idők során, kilépve a munka világába sokkal jobban kezdtem értékelni mindazt a tudást , tapasztalatot és információt, amiket az Akadémia munkatársai adtak át nekem a közös munka és az életünk során.
Úgy gondolom, hogy mindenkinek szüksége lenne erre a tréningre , hogy kicsit máshogyan láthassák a világot és bátrabban tudjanak kilépni a nagybetűs életbe!
Számomra is sokszor problémát okozott az önálló probléma megoldás, mert hát kamaszként minden ismeretlen „ijesztő és borzalmas”! Sokszor szembesültem konfliktusokkal az iskolában, majd később a munkahelyemen is , amiket aztán a módszerek elsajátításával és a tréning módszereivel sokkal könnyebben megtudtam oldani.
Remélem, hogy minél több emberhez eljut ez a program és minél több fiatal megismerheti ezeket a szuper hasznos módszereket amiket a HelloWork át tud adni! Épp ezért is kezdtem el a HelloWork Akadémia követeként tevékenykedni és gyűjtést indítani , hogy ingyen is eljuthassanak azok a fehévári fiatalok a programra, akik egyébként lehet, hogy soha nem mennének el.
Célom, egy hónap alatt összegyűjteni 111.000 Ft-ot. Ezzel 3 fiatalnak lehetőséget biztosítok arra, hogy részt vehessenek a HelloWork Akadémián.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

HelloWork Akadémia- munkára felkészítő tréningsorozat, székesfehérvári fiatalok számára.

Fiataloknak szóló kompetenciafejlesztő képzést szeretnénk megvalósítani, mely a HelloWork Akadémia nevet viseli.

Az Akadémia több modulból álló tréningsorozat, ami hat területet foglal magába: 1. Önismeret, önfejlesztés 2. Kommunikáció, 3. Szervezet és vitakultúra, 4. Pénzügyi ismeretek, 5. HR ismeretek, 6. Problémamegoldó gondolkodás fejlesztése.

A HelloWork Akadémia célja, hogy tudást biztosítson a fiataloknak. Cél, hogy megismerkedjenek a munkavállaláshoz és a mindennapokhoz kapcsolódó használható ismeretekkel annak érdekében, hogy sikeresen keressenek, találjanak és tartsák meg állásukat.

A Hellowork Akadémia kifejezetten a fiatalokra épül, így közvetlenül a résztvevők álláskeresési képességeik fejlesztése az eredmény, amit el szeretnénk érni. A program hosszú távú sikere a fiatalok munkaerő-piaci esélyhátrányának csökkentése.

Számítunk arra, hogy a tréningen résztvevők az elsajátított tudást átadják barátaiknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek - vagyis az, hogy a helyi közösségeikben továbbviszik a szemléletet és a megszerzett tudást, melyet a jelenlegi oktatási rendszer nem biztosít számukra.

1 fő költsége 37.000Ft/4 képzési modul. 1.110.000 Ft összegyűjtését tűztük ki célul, mely 30 fiatal fejlődésre nyújt lehetőséget.

 

Adományozók listája

2019-09-02 Bakoleon az összeg nem publikus Sziapussz
2019-09-03 anonym az összeg nem publikus Sok sikert!????pufik????????

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​