HORVÁTH Gergely

HelloWork Akadémia -Az én jóügyem

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Horváth Gergely vagyok. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány egyik trénere. Furcsa dolog nekem ez a kampányolás. Mondhatnám, hogy kihívást jelent. Azonban vannak olyan dolgok, amelyek mellett, és amelyekért kell, hogy megszólaljunk. Fontos Neked a jövő? Fontos, hogy a jövő generációi és azok gyermekei békében, egymást tisztelve, és segítve éljenek? Számomra kimondhatatlanul.
Sokszor látunk, olvasunk, esetleg tapasztalunk olyan dolgokat, amelyek negatívan festik le a jövőt. Én viszont nem hiszek abban, hogy különböző statisztikák és becslések alapján kell leélni az életünket. Azért születtünk a Földre, hogy automóm lényként vállaljunk felelősséget a döntéseinkért! Negatív jövőkép mentén leélni az életünket is egy döntés. Akarjuk-e ezt? Tudunk-e valamit tenni valamit azért, hogy ez netörténjen meg?

Én abban, hiszek, hogy többféleképpen is meg tudjuk közelíteni az életünk dolgait, és változtathatunk írányt bármikor. Ha úgy döntöttél, hogy támogatod az ügyünket, akkor Te már tettél egy igen fontos lépést annak érdekében, hogy egy szebb jövő elé nézhessen az emberiség.


A tréningekkel kapcsolatban fontosnak tartom elmondani, hogy a fiatalok a hagyományos képzéseken átadott kompetenciákon kívül olyan készségekre is szert tegyenek, amelyekkel egyszerűbben és gyorsabban be tudnak illeszkedni a munkaerőpiacra. Manapság túlmisztifikáljuk a munkahelyeken tapasztalható sikertelenséget és kiégést. Én a megelőzésben hiszek, amely a megfelelő kompetenciaterületek fejlesztésében valósul meg. Éppen ezért aktívan tevékenykedem trénerként azért, hogy minél több tanuló felkészülve tehesse meg az első lépéseit a kihívásokkal teli „örökös versenyben”.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

HelloWork Akadémia- munkára felkészítő tréningsorozat, székesfehérvári fiatalok számára.

Fiataloknak szóló kompetenciafejlesztő képzést szeretnénk megvalósítani, mely a HelloWork Akadémia nevet viseli.

Az Akadémia több modulból álló tréningsorozat, ami hat területet foglal magába: 1. Önismeret, önfejlesztés 2. Kommunikáció, 3. Szervezet és vitakultúra, 4. Pénzügyi ismeretek, 5. HR ismeretek, 6. Problémamegoldó gondolkodás fejlesztése.

A HelloWork Akadémia célja, hogy tudást biztosítson a fiataloknak. Cél, hogy megismerkedjenek a munkavállaláshoz és a mindennapokhoz kapcsolódó használható ismeretekkel annak érdekében, hogy sikeresen keressenek, találjanak és tartsák meg állásukat.

A Hellowork Akadémia kifejezetten a fiatalokra épül, így közvetlenül a résztvevők álláskeresési képességeik fejlesztése az eredmény, amit el szeretnénk érni. A program hosszú távú sikere a fiatalok munkaerő-piaci esélyhátrányának csökkentése.

Számítunk arra, hogy a tréningen résztvevők az elsajátított tudást átadják barátaiknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek - vagyis az, hogy a helyi közösségeikben továbbviszik a szemléletet és a megszerzett tudást, melyet a jelenlegi oktatási rendszer nem biztosít számukra.

1 fő költsége 37.000Ft/4 képzési modul. 1.110.000 Ft összegyűjtését tűztük ki célul, mely 30 fiatal fejlődésre nyújt lehetőséget.

 

Adományozók listája

2019-08-29 Tóth Anna 1 500Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​