Molnár Dávid Márk

TÁMOGASS!

Hiszterizálódás

Egyéni események
folyamatos

Sziasztok!

Bodor Panna írt egy előadást, meg is rendezi, én pedig az asszisztense vagyok ebben a folyamatban. Sőt úgy néz ki, játszom is egy kisebb szerepet az előadásban.
Nem volt ez mindig így, de vannak közérthető szavaink a mentális betegségekről való beszédhez. Most pedig van egy tér is, ahol ezek a szavak elhangozhatnak. Szeretném, hogy ez az előadás megszülethessen, és úgy kerülhessen a nyilvánosság elé, ahogy azt a rendező megálmodta. Szeretnék élni a lehetőséggel, és szeretnék beszélni ezekről az ügyekről. Ebben máris óriási segítség számunkra az Ébredések Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrumát is üzemeltető közösség, akik beálltak az ügyünk mögé, és akik segítsége nélkül ez a pénzgyűjtési akció se valósulhatott volna meg.
Kérlek segíts ebben, meg abban, hogy Kurta Nikével együtt léphessek színpadra.

Köszi!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Bodor Panna: A hisztérika című előadásának létrehozása és bemutatása a Mu Színházban.

Miért stigmatizáljuk a mentális betegségeket? Miért nehéz segítséget kérnünk, miközben a lelki sérülések is épp olyan valóságosak, mint a fizikaiak? Miért tabu még most, 2020-ban is a terápia és miért számít gyengeségnek, ha valamit nem tudunk egyedül megoldani? Ugyan egyre több közéleti szereplő beszél világszerte mentális zavarairól, mégis igen gyakori hozzáállás a tabusítás, illetve a közvélekedés, miszerint a láthatatlan problémák nem is léteznek, pedig az öngyilkosság még mindig vezető halálozási ok világszerte.

Készülő előadásunk egy mentális egészség coming out, vagyis egy igaz történeten alapuló kortárs drámai szöveg színpadra állítása, amely fanyar humorral és öniróniával mutat be szorongást, magányt és a terápiás folyamatok küzdelmeit.

Hiszünk abban, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről, valamint talán abban is segít, hogy az embert lássuk meg a különböző címkék és diagnózisok mögött, azt az embert, aki tulajdonképpen nem is annyira különbözik tőlünk.

Adományozók listája

2020-03-02 anonym 5 000Ft
2020-03-02 E 30 000Ft Hajrá csapat! :)
2020-03-02 anonym az összeg nem publikus
2020-03-02 anonym az összeg nem publikus
2020-03-02 anonym az összeg nem publikus
2020-03-02 Sz 5 000Ft
2020-03-02 anonym 3 000Ft
2020-03-03 anonym 2 000Ft hajráhajrá :*
2020-03-20 anonym 1 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.