Orosz Györgyi

TÁMOGASS!

Bontsunk falakat! - Le az előítéleteimmel!

Egyéni események
folyamatos

Olyan országban szeretnék élni, ahol az emberek mernek kiállni és tenni másokért. Ahol az együttérzés hétköznapi norma. És ahol nem VALAKItől várjuk a megoldást váratlan helyzetekben, hanem magunktól. Hogy ezzel mintát adjunk másoknak.
Azért vágok bele a 30 napos kampányba, mert nekem is fontos, hogy falakat bontsunk egymás között. És hogy az előítéletesség helyett találjunk más kapaszkodót egymáshoz. Tudom, jó érzés lesz.
A Hősök Tere Kezdeményezés tréningjein keresztül pont ebben segítünk. És a kihívásommal ezt támogatom. Azt is tudnotok kell, hogy a kezdeményezés ügyvezetője vagyok.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

30 napos Hősök Tere kihívás - Segíts Te is, hogy minél többen merjenek kiállni és tenni másokért!

Követeink vállalták, hogy 30 napon keresztül hétköznapi hősök lesznek: példát mutatnak és jót tesznek másokkal, a történeteiket pedig megosztják Veletek. Támogassátok őket és a Hősök Tere kezdeményezést! Adományotokat arra fordítjuk, hogy minél több pedagógus vehessen részt tréningjeinken, akik a megszerzett tudást tovább viszik a fiatalok, diákok közé. Miért? Mert a fiatalok, diákok és a tanárok kulcsszereplői a változásnak.

A Hősök Terében az a missziónk, hogy társadalmi normává váljon, hogy kiállunk másokért. Ehhez adunk gyakorlati tudást élményeken keresztül.

Együtt: működünk

Hisszük, hogy elengedhetetlen az együttműködés emberek között, ennek első lépése, hogy nyitunk egymás felé.

Ha megismered, megváltozik a véleményed…

Sokszor tapasztalatok nélkül, sztereotípiákra hagyatkozva döntünk. Ez egy természetes leegyszerűsítési folyamat része, amely segíthet bennünket eligazodni ebben a bonyolult világban, hiszen mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra és bizonyosságra. Emellett bekapcsolhatnak bennünk olyan mechanizmusok is, amelyeknek nem vagyunk tudatában: amikor a címkéket állandónak és a megjelölt csoport minden tagjára igaznak gondoljuk. Ez előítéletességhez, sőt, diszkriminációhoz is vezethet.

Az első lépések a változás útján

Célunk, hogy minél többen felismerjük ezeket az automatizmusokat magukban és másokban, és képesek legyünk változtatni, ha szükséges. Hogy falak helyett hidakat építsünk.

Segíts ebben nekünk és követeinknek!

http://hosoktere.org/

https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/

      

Adományozók listája

2017-11-30 Balázs 5 000Ft Én is ilyen országban szeretnék élni!
2017-11-30 Feri 5 000Ft Köszi, hogy ezt csinálod.
2017-12-05 Rékassy Balázs 25 000Ft Jó ügy!
2017-12-06 Edina 10 000Ft Köszönjük, hogy vagytok