Termul Helga Laura

I have Diabetes. What is your Superpower?

34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
2019.04.13.-2019.04.14

Kedves Barátaim, Ismerőseim, jó ügyeket Támogatók!

Termul Helga vagyok, 26 éves, immár 9 éve 1-es típusú diabéteszes. Akik ismernek, tudják, hogy már kezdettől fogva felvállaltam a betegségem, tudatosan kezelem. Ahogy teltek az évek, rájöttem, hogy ha a sporttal barátságot kötök, megkönnyítem az életem, kiegyensúlyozottabbak lehetnek a mindennapjaim.
Pár évvel ezelőtt felfedeztem, hogy futás alatt nemcsak ki tudom tisztítani a gondolataimat, hanem kordában is tudom tartani a néha igen magas vércukorszintemet.

Mindig is fantáziáltam arról, hogy a megtett kilométereimet be kéne váltani valami kézzel foghatóra, hogy még több értelme legyen annak, hogy számolom a Margitsziget köröket vagy a Duna parton a hidak távolságát. A munkámban is mindennap segítek az embereken és úgy döntöttem, hobbiként is szeretném ezt a szokásom megtartani. Így csatlakoztam a Sportos Cukorbetegek Egyesületénél Futónagykövetnek. Az egyesület célja, hogy motiválja a fiatalokat a sportolásra, hogy emelkedjen a cukorbeteg hobbi-és verseny szinten sportolók száma. Emellett kapcsolatokat létesítenek egészségügyi vagy a betegek érdekképviseletét végző szövetségekkel, egyesületekkel, intézményekkel, egészséges életmód tanácsadást vállalnak.
Sajnos az a tapasztalat, hogy a legtöbb háziorvosi rendelő (főként a gyermekorvosi rendelők) nincs felszerelve vércukormérő készülékkel és vizelet teszttel, mely egyszerű, gyors és fájdalommentes módja a magas vércukorszint kimutatásának.Az egyesület 12.000 Ft értékű Diabétesz Alap Szűrőcsomagot szeretne eljuttatni 50 kiválasztott gyermekorvosi rendelőbe, melynek együttes értéke kb. 600.000 FT.

Én hogy kerülök az egyenletbe? Úgy, hogy kötelességemnek érzem, hogy segítsem az egyesület munkáját, hiszem nemcsak a saját jövőmre gondolok, hanem a fiatalokra is. Szeretnék hozzáadott értéket teremteni az egyesületnek, így ha eleget futok a többi Futónagykövettel és összegyűlik az összeg, meg tudom valósítani ezt az álmot, így rengeteg gyermek és család életét könnyíthetem meg.

Kérlek, támogasd Te is ezt a kezdeményezést, hogy minél több orvosi rendelőbe tudjuk eljuttatni a Diabétesz Alap Szűrőcsomagot, ezzel is elősegítve a diabétesz korai felismerését!

Köszönöm!
Helga
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Diabétesz Alap Szűrőcsomagot minden orvosi rendelőbe!

A Diabétesz Alap Szűrőcsomag célja, hogy már korai stádiumban, fájdalommentesen és azonnal kimutathassuk a cukorbetegséget jelző kórosan magas vércukorszintet, és kellő információval lássuk el az érintetteket a kezelés megkezdéséről.

Az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, az AZONNALI inzulinterápia megkezdését igényli. A gyerekek esetében a tünetek egyik napról a másikra alakulhatnak ki, mely életveszélyes állapothoz vezethet, így nincs vesztegetni való idő.

Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb háziorvosi rendelő (főként a gyermekorvosi rendelők) nincsenek felszerelve vércukormérő készülékkel és vizelet teszttel, mely egyszerű, gyors és fájdalommentes módja a magas vércukorszint kimutatásának.
Célunk egy 12.000 Ft értékű Diabétesz Alap Szűrőcsomag eljuttatása 50 kiválasztott gyermekorvosi rendelőbe, mely tartalmazza a következőket:

-Vércukormérő készülék (7.000 Ft)
-50 db méréshez tesztcsík (2.700 Ft)
-Egyszer használatos ujjbegyszúró lándzsák (500 Ft)
-Vizelet teszt cukor és keton mérésére (1000 Ft)
-Információs füzet az azonnali teendőkről (150 Ft)
-Információs plakát a szűrőcsomag igénybevételi lehetőségéről (650 Ft)

Az adományozókat arra is szeretnénk felkérni, hogy  javasoljanak olyan gyermekorvosi rendelő(ke)t, akik részesülnek ebben a kezdeményezésben, hiszen ők tudják, hogy az adott városban, községben rendelkeznek-e ilyen eszközökkel.

Kérünk, támogasd Te is ezt a kezdeményezést, hogy minél több orvosi rendelőbe tudjuk eljuttatni a Diabétesz Alap Szűrőcsomagot, ezzel is elősegítve a diabétesz korai felismerését!

  

Adományozók listája

2019-03-16 Szalma Edina 2 000Ft Helga for prez ????
2019-03-16 NikiMarci 2 000Ft HajraHelga!!!Nagyon szep cel, megosztom adjanak minel tobben, nem baj az ha tulcsordul az az 50ezer :))
2019-03-16 anonym 10 000Ft
2019-03-16 Dávid 5 000Ft
2019-03-18 Vivien 2 000Ft
2019-03-30 Anya 3 000Ft A legjobbakra fordítsd!
2019-04-01 Laci 3 000Ft
2019-04-09 Zsolt 3 000Ft Példa értékű hozzáállás. Remek kezdeményezés! Hajrá Helga!
2019-04-26 afonace Ft [url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone No Prescription[/url] Prednisone cjc.ynet.jougyekert.hu.jvp.yq http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/
2019-04-26 aguxugana Ft [url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone 20 Mg[/url] Buy Prednisone Online xqd.avgq.jougyekert.hu.wkp.ex http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Kapcsolódó esemény - 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton

2019-04-13

A Vivicittá jelentése: éljen a város, szeresd a várost! 
Csatlakozz a Vivicittá életérzéshez, szeresd és ünnepeld Budapestet a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseményén: fuss a főváros legszebb részein április 13-14-én!

 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton  futóünnep egy egész hétvégére, ahol a család minden tagja rajthoz állhat. Szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak.

A félmaratoni távot egyéniben, párban, sőt barátaiddal, családtagjaiddal közösen trióban is teljesítheted, de ajánljuk még vasárnapra a klasszikus Telekom Vivicittá 10 km-t is. Szombaton pedig a Telekom Midicittá 7 km és változatos fesztiválok várnak a Margitszigeten.