Móga Piros

TÁMOGASS!

Járok pszichologushoz. miért? talán ciki?

Egyéni események
folyamatos

Bodor Panna dramaturg, író, rendező, a lehető legbátrabb dolgot teszi: színpadra állít egy olyan darabot melyet a saját küzdelmei ihlettek. Ez az ő \"mentális coming out\" -ja. Az egész világ számára.
Én, és talán te, vagy a hozzád közel állók, gyakran még azt sem merjük bevallani, hogy elfáradtunk, tanácstalanok és kétségbeesettek vagyunk; s nem hogy a világ, de még önmagunk felé is nehéz beismernünk, segítségre van szükségünk.
Színészként nap mint nap a lelkemmel dolgozom. Őszintén hiszek benne hogy azok a hullámvölgyek amiken keresztül mentem, a kérdések amikkel szakember segítsége mellett szembenéztem: nem csak a pályámon, de az életem további részében is elkísérnek majd, erőt és biztonságot adnak, azt az érzés, hogyha elég őszinték és bátrak vagyunk mindent meg lehet oldani.

Az élet természetes velejárója a sok, egyedül talán nehezen feldolgozható trauma, a gyász, az idő múlása, a mindennapos pozitív és negtív stressz.
Bármikor jöhet egy olyan élethelyzet, hogy segítséget kell kérj.

Én most Bodor Panna darabjához kérem a segítséged, támogasd ezt a jóügyet, - Panna Hisztérika c. előadásának létrehozását -, mely az Ébredések Alapítvánnyal együttműködésben valósulhat meg idén áprilisban.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Bodor Panna: A hisztérika című előadásának létrehozása és bemutatása a Mu Színházban.

Miért stigmatizáljuk a mentális betegségeket? Miért nehéz segítséget kérnünk, miközben a lelki sérülések is épp olyan valóságosak, mint a fizikaiak? Miért tabu még most, 2020-ban is a terápia és miért számít gyengeségnek, ha valamit nem tudunk egyedül megoldani? Ugyan egyre több közéleti szereplő beszél világszerte mentális zavarairól, mégis igen gyakori hozzáállás a tabusítás, illetve a közvélekedés, miszerint a láthatatlan problémák nem is léteznek, pedig az öngyilkosság még mindig vezető halálozási ok világszerte.

Készülő előadásunk egy mentális egészség coming out, vagyis egy igaz történeten alapuló kortárs drámai szöveg színpadra állítása, amely fanyar humorral és öniróniával mutat be szorongást, magányt és a terápiás folyamatok küzdelmeit.

Hiszünk abban, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről, valamint talán abban is segít, hogy az embert lássuk meg a különböző címkék és diagnózisok mögött, azt az embert, aki tulajdonképpen nem is annyira különbözik tőlünk.

Adományozók listája

Ezt a kampányt jelenleg még nem támogatta senki...

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.