Dienes Zsolt

Kerecsendi tábor - Majd mi elvisszük nekik a nyaralást :)

Egyéni események
folyamatos

Dienes Zsolt vagyok, faipari mérnök a végzettségem. Lassan 5 éve dolgozom a szakmában, emellett viszont, már az egyetemi tanulmányaim alatt is éreztem, hogy szeretek szociális területen is tevékenykedni.

Egy pár évvel ezelőtt találtam rá a Világítani fogok közösségre, ahol ez a célom egy lendületes, fiatalos csapatban meg tudott valósulni.

Önkéntesként szervezünk hétvégi programokat, nyári táboroztatást a kerecsendi gyerekeknek, akik egyéniségükkel, vidámságukkal és természetességükkel hálálják meg munkánkat, csodálatos élményt adva ezzel.

Mivel nekik nem nagyon van lehetőségük nyaralni menni, mi visszük el nekik a nyaralást :)
Azért, hogy ez a múlt évhez hasonlóan idén is megvalósulhasson, a Ti támogatásotokra is szükségünk van.

A cél, hogy a tábor költségeit fedezni tudjuk és egy újabb kalandos és programokban bővelkedő hetet tudjunk szervezni a gyerkőcöknek.

Az én célom 75 ezer Ft. Múlt évben összegyűlt, szerintem most is össze fog, mivel Rajtatok múlik :)

Légy részese Te is a a tábornak!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Világítani fogok!

A tavalyi támogatóinknak köszönhetően közel 130 gyerekkel és 25 önkéntessel tudtunk táborozni, nyaralni 5 napot. Hajókáztunk, moziztunk, kirándultunk, együtt játszottunk és finomabbnál finomabbakat ettünk a helyi asszonyoknak hála. Nézzétek, ilyen szuper film is készült minderről a Shoeshine jóvoltából! Továbbá évközi programjainkat is támogattátok, ezek közül a legemlékezetesebb az adventi készülődésünk és a farsangi zenés mulatság.

Idén is támogatókat keresünk a kerecsendi  gyerekeknek szóló, 23. nyári táborunkhoz (2018. július 9-14.) és az évközi programjainkhoz, melyeket a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség és az önkéntesekből álló Világítani Fogok közösség szervez. Az idei táborban közösen hozunk létre táncos és cirkuszi elemekkel megspékelt színházi produkciót.

A Világítani Fogok egy évek alatt szerveződött, főként fiatalokból álló önkéntes csapat. Bár az ország különböző helyein lakunk, van egy közös pont és egy közös cél, s ez a heves megyei Kerecsendhez köt bennünket. Nyári táborokat, havonta közösségi programokat szervezünk ma már főleg a falu hátrányos helyzetű gyermekei, illetve egyre inkább családjaik számára is.

Az időszámítás nálunk tábortól táborig tart, ugyanis ez az a program, amit a gyerekek a leginkább várnak minden évben, mivel legtöbbjüknek nincs lehetősége nyaralni. Az összegyűjtött támogatást a gyerekek és önkéntesek heti étkezésére, a programok anyagköltségére, fizetős programokra (pl. kirándulás), valamint meghívott vendégeink utazási költségére fordítjuk. Nagyjából 100 gyerkőc várja idén is a tábort. Mivel a közösségünk önkéntes szerveződésű, a tábor költségeit és az évközi programjaink nagyrészét magánadományokból fedezzük. Ezért idén is számítunk a Te segítségedre is!

Mivel saját bankszámlaszámmal még nem rendelkezünk, az Opál Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával, az ő bankszámlájukra gyűjtünk. Nagyon köszönjük nekik a lehetőséget! 

A célzott összeg 910 ezer forint. Ehhez kérjük a támogatásodat!

Köszönjük, hogy támogatsz minket! A Világítani Fogok tevékenységéről további információkat facebook oldalunkon találsz!

Adományozók listája

2018-05-29 anonym 20 000Ft
2018-05-30 Ervin 20 000Ft Ügyes vagy
2018-05-31 Mouse 10 000Ft
2018-05-31 anonym 10 000Ft Hajrá, csak így tovább!
2018-06-02 anonim 5 000Ft
2018-06-05 anonym 10 000Ft Bárcsak nem csak Kerecsenden lennének ilyen jófej önkéntesek - sokkal-sokkal előrébb tartana ez az ország.
2018-06-05 ágnes 5 000Ft
2018-06-17 Ervin 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.