Kékesi Mandarin Alexandra

Kérlek, kapcsold le a villanyt!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Kérlek, kapcsold le a villanyt. Kivágod a fákat....- avagy óvjuk a környezetet és erre másokat is figyelmeztessünk.

A fent olvasott mondat ezeregyszer hagyta el a számat és az is tuti, hogy ezzel az ismerőseim agyára mentem. Sokszor. Mégis hiszek abban, hogy nem elég elégszer elmondani, elégszer figyelni (nekem is) arra, hogy a felelőtlen fogyasztás milyen károkat okoz. Rengeteg fát kivágunk azért, hogy még több területet építhessünk be, hogy még több használati tárgyat hozhassunk létre.

Zala megyei vagyok, egy kis faluból származom, ahova erdők szegte, mezők kísérte kalandos úton lehet eljutni. Azonban gyerekkorom óta, évről-évre csökken a mesés, erdővel borított dombok száma. Az utóbbi időben feltűnően sok területet vágtak tarra, borzasztó végignézni a korábban napfényben úszó vagy épp köddel borított erdők megkopasztott helyén. Nekem nagyon hiányzik.

Sok más természetvédelmi dolog mellet a WWF Magyarország kiemelten figyel erre az ügyre is, pont emiatt örültem annak, hogy kampányba kezdhetek velük.
Szeretem, hogy kellő szakértelemmel és lélekkel dolgoznak, hogy nap-mint nap aktívan tesznek azért, hogy megállítsák ezt a hullámot és visszaadják nekünk a természet ezen csodáját.

Közös kampányunk célja az, hogy az itthon megjelent problémákra felhívják a fiatalabbak figyelmét is. A WWF Magyarország környezeti nevelés programot indít, melynek keretében iskolai foglalkozások során tanítják meg a diákoknak a fenntarthatóság csínját- bínját. Mindemellett- ami számomra a legizgalmasabb- használják ehhez a színház világát, egyedül álló színházi nevelés projektet dolgoznak ki, hogy a dramaturgia eszközeivel hívják fel a figyelmet a környezettudatos életre.

Szuper lenne, ha te is hozzájárulnál ahhoz, hogy mindez létrejöhessen. Kérlek, adományoddal támogasd kampányom, iszonyú hálás leszek érte, nem csak én, de talán az újonnan életre kelő erdőink is.

Mandarin


Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Környezeti nevelési program beindítása

A WWF Magyarország Alapítvány a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének magyarországi képviselőjeként a hazai természeti értékek megőrzéséért dolgozik.

A jövőért, elsősorban gyermekeink és unokáink jövőjéért dolgozunk. 28 éves múltra visszatekintő hazai munkásságunk során világossá vált, hogy egy természetvédelmi cél sikerességéhez kulcsfontosságú az emberekkel való együttműködés és a kitartó szemléletformálás.

Különösen igaz ez a felnövekvő generációkra, hiszen az egyre sürgetőbb környezeti problémák miatt nekik már egészen fiatal kortól át kell adnunk a természet szeretetét, tiszteletét és fontosságát – ők azok, akik már egészen kiskortól tehetnek a bolygóért és környezetünkért.

A legújabb tapasztalatok szerint erre az egyik leghatékonyabb eszköz az érzékenyítő környezeti nevelés. Ez a módszer az élőlények és természeti rendszerek megismertetése által segít felismerni a fiatalok felelősségét a környezeti problémák kialakulásában, de ugyanúgy tisztázza a szerepüket a helyzet megoldásában is.

Támogatásoddal most Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a természet- és környezetvédelem üzenetét minél több gyermekhez eljuttassuk!

Adományozók listája

2019-09-06 anonym 10 000Ft
2019-09-09 Dóri 3 000Ft Csak neked
2019-09-17 Kokcsi 10 000Ft Na jò.
2019-09-19 pumi 10 000Ft
2019-09-19 Droid 10 000Ft
2019-09-20 E 15 000Ft Hajrá Mandi!
2019-09-29 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​