Kukoda Melinda

Két keréken az újszülöttek életéért

Egyéni események
folyamatos

Ahogy egyre több barátom válik szülővé, velük együtt örülök és izgulok, hogy az új kis élet a lehető legjobb esélyekkel vágjon bele a legnagyobb kalandjába. Sokszor perceken múlik, hogy az új- vagy koraszülött gyermekek további sorsa hogyan alakul és ebben döntő szerepet vállal a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány az ország 3 déli megyéjében, akik életmentő lehetőségekhez juttatják a csöppségeket. Több kollégámmal együtt az ő munkájukat szeretnénk támogatni adományokkal és egy közös vállalással is, melynek keretében két nap alatt Budapestről Szegedre kerekezünk szeptember végén.

Kérlek, segítsd Te is adományoddal ezt az alapítványt, és juttass jobb esélyekhez apróságokat, akik életét döntően befolyásolja a születésük utáni egy-két óra. Ha BP-s kolléga vagy, a cég megduplázza a kollégák által adományozott összeget, ezért kérlek, add meg a 'BP' szót a neved után az adományozásnál, még akkor is, ha az anoním.

Minden adományt nagy szeretettel köszönök!

As many of my friends became parents in the recent years I have been happily following their road full of joy, expectations and the wish to give the best start in life for their newborn kids. Sometimes to have the best opportunities in life can depend on only a few minutes and when the necessary medical treatment is miles away that changes the babies' life forever. The Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány/Foundation for Newborn Life-Saver in Szeged brings the difference into the newborns' life by fetching them to receive all required care.
With many of my colleagues we are supporting their work with a fundraising campaign combined with common commitment: we are going to bike from Budapest to Szeged in two days at the end of September.

Please give better chances to newborns and donate to the Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány to support our cause! If you are a BP employee, all of the donations will be doubled if you add BP at the end of your name during the donation -even if you do it anonymously it counts.

Thank you in advance for every support!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Pedálozás az újszülöttekért

Néha egy emberi élet csak másodperceken múlik. Odaér a segítség, vagy sem? Mennyire soknak tűnik az idő, míg egy mentőautó megérkezik egy súlyos esethez. És mennyivel nehezebb a várakozás, amikor egy apró élet a tét.

Képzeld el, hogy egy rokonod, vagy barátod, aki most sikeres és egészséges, egykor hamarabb született  meg  a vártnál és még nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdje életét. Lehet, hogy akkor őt is megmentette valaki. Talán épp egy koraszülött mentő csapat, amely a nap 24 órájában készen áll arra, hogy segítsen.

Nonprofit Alapítványunk ezekért a csepp, még életre nem kész babákért van. Szolgálatunk Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – 25 éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. A mentettek száma megközelíti a 20 ezret.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása e gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét, azaz hogy testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott, döntően meghatározza.

Az Alapítvány másik fő feladata a Tanácsadó és Továbbképző Központjában végzett egészségnevelő foglalkozások 14 éves korosztálytól kezdve a koraszülés megelőzése témakörben. Az elmúlt másfél évben több, mint ezer diák, védőnők, pedagógusok és iskolapszichológusok vettek részt ezeket az alkalmakon.

Az állami támogatás a kiadásoknak csak 64%-át fedezi, a hiányzó több mint 30%-ot - elmúlt két évben 30, ill. 31 millió forint - adó 1%-ból és egyéb más adományokból fedezi az Alapítvány.

Adományozók listája

2017-09-16 anonym 5 000Ft
2017-09-18 Ökrös Anna BP 3 001Ft HAJRÁ MELI! :-)
2017-09-18 Andi (BP) 3 000Ft
2017-09-19 DavidKataBeni_BP 10 000Ft Hajrá!
2017-09-19 Lilla BP 2 000Ft
2017-09-19 Imola_Viola 5 000Ft
2017-09-20 Juli_BP 2 000Ft Hajráá:)
2017-09-21 Móni 10 000Ft Szuper csaj szuper ügyért! Imádlak Meli!!!! :-)
2017-09-21 Bogi 20 000Ft Hajrá :)
2017-09-21 Kukszi 5 000Ft csóók
2017-09-24 Adri 5 000Ft Remelem nem kestem el, nagyon szuper vagy!!!!

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.