Elek Ágnes Borbála

Kincskeresés :) Világítani Fogok

Egyéni események
folyamatos

Tudjátok, hogy van valami, ami a szívemnek nagyon kedves. Ez a Világítani Fogok, ami hivatalosan már egy önálló egyesület (végre:). Hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozunk.
De a Világítani Fogok ennél sokkal több. Közösség, találkozás, spontaneitás, öröm, egy nagyon mély egység. Ami néha-néha küzdelemmel jár, de mindig nagyobb részt ajándék. Rengeteg olyan pillanat, amit semmi pénzért el nem cserélnék. Ez a Ti támogatásotok nélkül nehezen jöhetne létre, hiszen sokkal kevesebbet tudnánk jelen lenni.
Pedig a jelenlét és figyelem gyümölcse a kölcsönös elfogadás, amikor ballagási képet kapunk egy régi táborozótól. Amikor megengedhetjük magunknak, hogy nem csak együtt nevetünk, de ha kell, sírunk is. Amikor azt látjuk, hogy valaki felfedez magában valami jót, ami mellett szeretne kitartani. Amikor a jövő kinyílik valaki előtt. Ezért önkénteskedem, és ehhez kérem a támogatásotokat is!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Kincskeresés! – Nyári tábor Kerecsenden

Az időszámítás nálunk tábortól táborig tart, ugyanis ez az a program, amit a gyerekek a leginkább várnak minden évben, mivel legtöbbjüknek nincs lehetősége nyaralni.

Ezért idén is támogatókat keresünk a kerecsendi  gyerekeknek szóló, 24. nyári táborunkhoz (2019. július 14-19.) és az évközi programjainkhoz, melyeket a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség és az önkéntesekből álló Világítani Fogok Egyesület szervez. Az idei táborban közösen alkotunk és játszunk drámapedagógiai, fotós, zsonglőr és szociális cirkuszi módszerekkel vegyített élmények, programok során, folytatva a tavalyi Legyen tiéd a színpad! projektet is.

A Világítani Fogok Egyesület 2018-ban alakult meg Kerecsenden. Tevékenysége a Világítani Fogok Közösség munkájának folytatása, kibővítése. A közösség közel 20 évig szervezett Kerecsenden gyerektáborokat, elsősorban a település hátrányos helyzetű, szegény gyermekeinek és fiataljainak.

Az összegyűjtött támogatást a gyerekek, fiatalok és az önkéntesek heti étkezésére, a programok anyagköltségére, fizetős programokra (pl. kirándulás), valamint meghívott vendégeink utazási költségére és tiszteletdíjára fordítjuk.

Mindenki egyedi és különleges! A gyerekek a táborban és a hétvégéinken, elfogadó közösségben megélhetik, hogy egyformán értékesek, valamiben ügyesek, idén az egyéni értékek kerülnek fókuszba a programjainkon.  Legalább 80-100 gyerkőc várja idén is a nyári táborunkat. Mivel a közösségünk önkéntes szerveződésű, a tábor költségeit és az évközi programjaink nagyrészét magánadományokból fedezzük, ezért idén is számítunk a Te segítségedre is!

A célzott összeg 1 630 000 ezer forint. Ehhez kérjük a támogatásodat!

Köszönjük, hogy támogatsz minket és elviszed jó hírünket is! A Világítani Fogok tevékenységéről további információkat facebook oldalunkon találsz!

Link a filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=deO2cUtChPw&t=22s

Adományozók listája

2019-06-08 :P az összeg nem publikus
2019-06-09 Gaborchen 10 000Ft
2019-06-09 Csebó 20 000Ft Jó munkát!
2019-06-09 A 5 000Ft
2019-06-10 Hajni 5 000Ft
2019-06-12 Csebó 1 000Ft
2019-06-12 anonym az összeg nem publikus
2019-06-13 :P az összeg nem publikus Bonus intra melior exi! ;)
2019-06-13 Anonym az összeg nem publikus
2019-06-14 HAJRÁ! 10 000Ft ;)
2019-06-15 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.