Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna

Kórházsuli, diákok a beteg gyerekekért

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Tanárként az egyik legszomorúbb élményem, ha egy diák betegség miatt marad ki az iskolából. A sok fájdalmas beavatkozás és a lábadozás hosszú ideje alatt nincs ereje pótolni a lemaradt tananyagot, és nem is ez a legfontosabb dolga. Azonban a beteg gyerkek számára is fontos, hogy az iskolába való sikeres visszatérés megtörténhessen, ne kelljen új osztályba kerülni, évet ismételni. Ezért fontos számomra egy aranyanyu társam által kezdeményezett és ma már több díjat nyert Kórházsuli, ami akkor segít, amikor a gyógyult gyermek vissza szeretne térni a társai közé az iskolába. A kortárs "kistanárok" segítségével a kimaradt vagy elfelejtett tananyagokat pótolják, és a figyelmük is elterelődik a betegségről, az iskolába visszatérve pedig régi társaik között maradhatnak.A kezdeményezés azon kevesek közé tartozik, amely nemcsak magasztos célt tűzött ki, hanem felvállal egy társadalmilag is hiánypótló területet, a kórházi, betegágyi oktatást. Ennek a fórumnak a működését szeretném támogatni adománygyűjtéssel, mint KÓRHÁZSULI KÖVET. Kedves ismerősök és ismertelenek, azért kérem a támogatásotokat, hogy ezek a fiatal kis tanár-angyalkák segíthetssék a beteg gyermekek iskolába való visszatérését.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Véget ért a nyár, elkezdődött az iskola – ez azonban nem minden gyerek számára jelentheti az osztálytársakkal való találkozás örömét.

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudta elkezdeni az iskolát. Pedig az a közösség, a tudás, a barátságok és szerelmek helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés színhelye.

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődünk társul a beteg fiatalok mellé. Egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás alatti, akár évekig is eltartó időszakban házitanítójukká válunk. A közös tanulás örömével viszünk újra célokat, aktivitást  és társaságot az egyhangú mindennapjaikba.

Hisszük és megtapasztaltuk az elmúlt öt év során, hogy a KórházSuliban mindenki győztes: http://korhazsuli.com/torteneteink/

Most Te is küldetésünk a részévé tudsz válni, ha adományoddal hozzájárulsz a 2019/20-as tanév működési költségeihez. Hálásan köszönjük!Adományozók listája

2019-09-06 Ircsi 5 000Ft Hajrá!
2019-09-19 szitusi 10 000Ft Nagyon jó ötlet! Gratulálok!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​