Mihalik Viktória

Közösségben lenni

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Az elmúlt években nagy szívügyemmé vált az SDG. Első éves gimnazistaként hallottam róluk először. Az első SDG-s alkalmam a 2016-os tavaszi találkozó volt. Félve mentem el. Nagyon meglepett az ott levő emberek hatalmas befogadó szeretete. Akkor még nem tudtam megfogalmazni azt az érzést amit ott éreztem. De az évek alatt megfogalmazódótt többekben is, hogy ez az SDG érzés.  Egy ideje már önkéntesként tartozok az SDG-hez, így próbálom visszaadni azt a sok jót amit tőlük kaptam. Egy keresztény közösségben szeretve lenni, csodálatos dolog

Ezért szeretnélek arra kérni, hogy támogasd az SDG-t, hogy még több fiatal megtapasztalhassa, hogy milyen is igazi közösségben lenni. Nem az adomány összege számít, hanem a segíteni akarás. Én pedig viszonzásul megigérem nektek,hogy október 5-én hajnalban felsétálok a Széll Kálmán tértől a Gellért hegyig.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Tegyél velünk egy lépést a fiatalok felé! Támogass bennünket!

Az SDG Református Diákmozgalom legfőbb tevékenysége, hogy segítse a 15-29 év közötti fiatalokat olyan emberekké válni, akik felelősséget tudnak vállalni önmagukért, családjukért és társadalmunkért. Szeretnénk segíteni a diákokat, fiatalokat saját, Jézus Krisztusban nyert identitásuk megtalálásában!

Ennek érdekében, szervezetünk évközben országos találkozókat rendez az ifjúság számára, iskolamissziós napok keretében meglátogatjuk a gimnáziumokat, ezzel együtt az iskolai kisközösségek létrejöttét szorgalmazzuk, segítjük. A diákcsoportok vezetőinek képzéseket tartunk, mentoráljuk őket, illetve minden évben megrendezzük népszerű, országos Bibliaismereti versenyünket. Nyaranta pedig tábort és rendhagyó zarándoklatot szervezünk számukra.

Célunk, hogy egy olyan őszinte, nyílt, befogadó közösséget éljünk meg a ránk bízottakkal együtt, ahol érett keresztyénekké válhatunk Isten újjáteremtő munkája által.

Hogy ezen céljainkat elérjük, a te anyagi támogatásodra is szükségünk van! Ezzel lehetőséget teremthetsz arra, hogy egyre többen tapasztalják meg a közösség nyújtotta biztonságot és vidámságot, az életüket átformáló hit erejét, a szolgálat örömét! Támogatásoddal lehetővé teszed, hogy önkénteseink segítségével jövőre is megrendezhessük a képzéseinket, találkozóinkat, táborainkat! Tegyél velünk egy lépést a fiatalok felé!

Támogasd lépéseinket, hogy közelebb kerülhessünk egymáshoz, magunkhoz és Istenhez is!

 

 

Adományozók listája

2019-09-04 Szatmári Margit 2 000Ft Istené a dicsőség!
2019-09-16 anonym 2 000Ft Jó közösséget!
2019-09-17 Nóri az összeg nem publikus Talán okt.5-én találkozunk is. :-)
2019-09-23 Gergő 1 500Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​