Réz Anna

Közösséget az anyáknak!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Amikor megszületett az első gyerekem, akaratlanul is egy teljesen új szabályrendszer részesévé váltam. Ott volt a dolog praktikus része: a tárgyak, amelyeknek korábban a létezéséről sem tudtam (kifogó?! szoptatós párna?!), a testem furcsa és szívderítő új funkciói, addig ismeretlen örömök és szorongások. A legnehezebb talán mégis az volt, hogy úgy tűnt: a környezetemnek nagyon határozott véleménye van arról, hogy mikor mit kéne éreznem és hogyan kellene cselekednem. Mintha új, eddig ismeretlen tiltófák közé kerültem volna, amelyek nem engedték, hogy akárcsak magamnak meg tudjam fogalmazni, mi (és hol!) fáj, mire lenne szükségem, min szeretnék változtatni. Soha annyira nem vágytam a támogató sorstársak társaságára, mint akkor: és ezekből a beszélgetésekből szépen lassan kibontakozott egy közös nyelv, egy közös megélés, és ezeken keresztül elkezdett formát kapni a saját anyaságom. Aki még nem volt női tapasztalatmegosztó körben, talán el sem tudja képzelni, milyen hihetetlen erőt és örömet jelent az egymásra találás, és annak felismerése, hogy nem vagyunk egyedül. Hogy a tapasztalatainknak van neve és van oka; és hogy a kimondással és megosztással egy olyan közösség tagjává válunk, amelynek a puszta tudata is képes megtartani a nehéz pillanatokban. Az EMMA Egyesület ezt az élményt szeretné megosztani minél több magyar nővel -- segítsetek nekik ebben!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-04 anonym 3 000Ft Csodálatos nő vagy, csodálatos ügy mellé álltál. Kívánom, hogy teljesüljön a vállalásod.
2019-09-19 anonym 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​