Kertvárosi Kamra

Közösségi adománygyűjtés a közösségi mezőgazdálkodásért

Ne magadnak kérj ajándékot
December

Karácsonyra készülődve a Kertvárosi Kamra kampányt indít a felesleges ajándékozás és felelőtlen pénzköltés csökkentésére és a jótékonyság növelésére, gyere, Te is tarts velünk!

Hogy mi a cél? Egyszerre csökkenteni a világméretekben eluralkodó túlfogyasztást és egyben támogatni egy civil szervezetet, amelyik szerintünk igazán izgalmas és jó dolgokkal foglalkozik: a Tudatos Vásárlók Egyesületét.

Hallottál már a méltányos kereskedelemről? A közösségi mezőgazdálkodásról? Esetleg az élelmiszer önrendelkezésről? Mind-mind napjaink fontos témái, amelyekről bővebben a honlapjukon olvashatsz.

Nekik köszönhetjük az átadópontunk létrejöttét és szeretnénk, ha a TVE által kifejlesztett egyedülálló képzési és fejlesztési program minél szélesebb körben elérhetővé válna, hogy a közösségi mezőgazdálkodás elterjedjen és felvirágozzon.

Mit szólnál, ha idén kevesebbet költenél karácsonyi ajándékokra és kicsivel többet adományozásra?

Ha egyetértesz az akció céljaival, ha szeretnél segíteni nekünk a tudatos fogyasztás elterjesztésében, nincs más dolgod, mint a TÁMOGASS gombra kattintva közvetlenül nekik utalni a kívánt összeget. Sok kicsi sokra megy!
Köszönjük:

Németh Ildikó
Kertvárosi Kamra
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Méltányos kereskedelmet – mindenhol és mindenkinek!

Vásárlói döntéseinkért globálisan és helyben is felelősséget vállalunk – hiszen a pénzünk szavazat. Ha rajtunk múlik Magyarországon még több fairtrade és közösségi mezőgazdaság lesz.

A méltányos kereskedelem, fairtrade, egy olyan igazságos kereskedelmi rendszer, amely bizonyítottan hozzájárul a fejlődő országokban élő kakaó, kávé, tea, déligyümölcs termelők életének jobbá tételéhez és a környezeti fenntarthatósághoz. 2016-2017-ben a TVE kampányt indít azért, hogy meggyőzze a legnagyobb magyar szupermarketláncokat, hogy üzleteikben a fairtade, méltányos kereskedelmi termékek széles köre elérhető és könnyen megtalálható legyen, és így vásárlásainkkal, forint szavazatainkkal könnyen támogathassuk a méltányos körülmények között termelőket.

A TVE évek óta keményen dolgozik a közösségi mezőgazdálkodás rendszerének hazai elterjedésén. Hisszük: ez méltó megélhetést nyújt a gazdának, egészséges és finom élelmiszert a fogyasztónak, egyensúlyban van a környezettel. A TVE egész Európában egyedülálló képzési és fejlesztési programot hozott létre, közel húsz közösséggel dolgozunk, melyek közül többen a TVE képzésének segítségével indultak. Szeretnénk folytatni a közösségi mezőgazdaság elterjesztését és felvirágoztatását.

                

Adományozók listája

2016-11-26 Lilla az összeg nem publikus
2016-11-26 anonym 5 000Ft
2016-12-08 Tico 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - Ne magadnak kérj ajándékot

2018-12-31

Kellemetlen, ha olyan ajándékot kapsz, amire nincs szükséged? Nem fér el a polcon a huszadik váza, a tizedik salátástál, vagy egy újabb olyan kozmetikai csomag, amit nem használsz? Nem tudod, hogy mi a jobb: az őszinteség vagy a tettetett öröm, amikor olyan könyvet/DVD-t/játékot kapsz, ami már megvan Neked, vagy olyan pulóvert/nyakkendőt/ruhát/dísztárgyat/ékszert, ami nem tetszik? Te is úgy gondolod, hogy az ezekre költött pénznek sokkal jobb helye lenne egy civil szervezetnél, aki az összeget egy Jó Ügyre fordítja? Szeretnéd megkímélni családtagjaidat a fejtöréstől, amit a karácsonyi ajándékozás okoz, de mégis meghagyni nekik az ajándékozás örömét?

Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, csatlakozz kampányunkhoz, és kérd meg hozzátartozóidat, hogy az idei ünnepre NE NEKED vegyenek ajándékot, hanem az arra szánt összeget ajánlják fel egy Jó Ügy javára, amit Te javasolsz nekik!

Ne feledd: a Karácsony nem a Te születésnapod! Az ajándékok vásárlása helyetti adományozás mindenki számára szebbé teheti a Szeretet Ünnepét!