MagNet Bank

Közösségi futás az Élelmiszerbankért

30. Wizz Air Budapest Félmaraton
2015. szeptember 13.

Közösségi bankként úgy érezzük, hogy a szokásosnál nagyobb felelősség terhel minket a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásában.

Az éhezés a nélkülözés egyik legkegyetlenebb formája, így kötelességünk mindent megtenni azért, hogy senki sem szenvedjen élelemben hiányt.

Az Élelmiszerbank egy nonprofit szervezet, amely felkutatja az élelmiszerfeleslegeket, hogy civil szervezeteken keresztül eljuttassa azokat a nélkülözőkhöz, és azért küzd, hogy az élelmiszerláncok a megsemmisítés helyett a náluk képződött felesleget a rászorulók élelmezésére fordítsák.

Az Élelmiszerbank az általa mentett élelmiszert hűtőautóval szállítja be a raktárba, azonban a rászorulókhoz történő kiszállítást a partnerszervezetek végzik, amihez a hűtődobozokat biztosítani kell. 1 hűtődoboz ára 7 000 Ft, amely alkalmanként 20 000 Ft élelmiszert, egy év alatt 3 000 000 Ft értékű segítséget jelent a nélkülözőknek.

A MagNet Bank csapatának célja 10 új doboz beszerzése, azaz 70.000 forint összegyűjtése.

Ha teheted, adakozz Te is azért, hogy az élelem eljusson oda, ahol nélkülözésben élnek!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss az Élelmiszerbankért

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik.

Mindeközben százezrek éheznek.

Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 300 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.

A megmentett élelmiszert hűtőautóval szállítjuk be raktárunkba, azonban a rászorulókhoz történő kiszállítást a partnerszervezetek végzik, amihez a hűtődobozokat biztosítanunk kell. Sajnos állandó hiánnyal küzdünk, mivel a folyamatos mentés miatt a hűtődobozok elhasználódnak.

Idén 200 db új hűtődobozra van szükségünk, amelyre futóköveteink kilométereikkel gyűjtik az adományokat. A 200 db hűtődoboz ára közel 1 400 000 Ft. Egy doboz értéke 7 000 Ft.

1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ez közel 20.000 Ft értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újra hasznosíthatók, így minden egyes darab 3.000 kg étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik, az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd.

Most Te is tudsz segíteni! Minden adomány számít! 

  

Adományozók listája

2015-08-18 Petra 4 500Ft
2015-08-19 Ágnes és Gáspár 4 000Ft
2015-08-19 Melinda 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - 30. Wizz Air Budapest Félmaraton

2015-09-13

Fuss jótékonyan Magyarország legnépszerűbb félmaratonján! 
 
2014-ban rekordszámú, 9250 egyéni félmaratonista vállalkozott arra, hogy a BSI által szervezett eseményen teljesítse a legyőzhető távolságot. A párban és trióban futókkal együtt a nevezők száma elérte a 13 500 főt. Bízunk benne, hogy idén is legalább ennyi elégedett, mosolygó futóval találkozunk a Városligetben. Legyél Te is egy közülük! Célba érkezésed boldogságát tedd még teljesebbé azzal, hogy „jó ügyeket” támogatsz versenyünkön, hiszen adni öröm.