Áncsán Gergely

Különleges gyerekeknek különleges játszótér

Egyéni események
folyamatos

Geri vagyok, egy pékségben dolgozom. 26 éve egy kicsit lassabban születtem meg, mint vártak, így sokkal lassabban tanultam meg mindent, mint a többi gyerek. Fejlesztő oviba jártam, ami elég messze volt a helytől, ahol laktunk akkoriban. Minden nap jó korán kellett indulni. Reggel mégis imádtam a buszra várni, mert a szemben lévő pékségből szállt a sülő kakaós csiga illata. Még nem voltam hétéves, mikor elhatároztam, hogy pék leszek.

Nem volt egyszerű, de sikerült. Pék lettem. Pici gyerekként csigalassú voltam, de a szüleim fejlesztő foglalkozásokra hordtak, így rengeteget fejlődtem. Pontosan tudom, milyen az, ha egy gyereknek a játékon kívül a hátrányait is le kell tornáznia. Emiatt tartom fontosnak, hogy létrejöjjön ez a játszótér, ahol a hozzám hasonló gondokkal küzdő gyerekek játszva fejlődhetnek, tanulhatnak.

Megvalósult az álmom: minden nap érzem a sülő kenyér és kifli illatát. Segíts te is, hogy minden gyerek el tudja érni azt, amire az adottságai képessé teszik. Ezen a speciális játszótéren mindenféle gyerek együtt játszhat majd, a teljesen átlagosak a sorból valami miatt kilógókkal. Támogasd Csodavár Korai Fejlesztő Központ Csodajátszótert, én pedig minden 1000 forintnyi adományod után sütök egy egészséges, cukormentes, Geri-féle csigát, amit felajánlok a nyíregyházi Csodavárba járó gyerekeknek. Hajrá, legyen meg az a játszótér minél hamarabb!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Lehet egy játszótér több?

A Down Egyesület 2011 óta működteti Csodavár Korai Fejlesztő Centrumát és Játszóházát, www.csodavarfc.hu.

Itt egy helyen valósul meg mindazt, amit a Down Egyesület - 15 éves létezése óta - a legfontosabb üzenetként fogalmaz meg a többségi társadalom miden egyes tagja felé. Ez egymás maximális elfogadásában rejlik.

A Csodavár korai fejlesztő centrumának rendszeres látogatói között megtalálhatók sajátos nevelési igényű, így Down-szindrómával és egyéb értelmi lemaradással élő, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek és családtagjaik. Az érintett gyermekek személyre szabott, speciális, fejlesztő terápiában részesülnek.

Az intézet Játszóházi részét pedig nap, mint nap tipikusan fejlődő gyermekek is látogatják. A Csodavár előnye, hogy e két társadalmi szegmens fiatal képviselői, a gyermekek, állandóan találkoznak egymással. Sok esetben együtt játszanak, így lehetőségük nyílik arra, észrevétlenül ismerjék meg, felszólítás nélkül segítsék egymást.

Ez a csodakaland kell, hogy várja a gyermekeket az épületen kívül is a játszótéren. Erre a térre vár egy finomhangolás a meglévő eszközök bővítése által.  Szeretnénk olyan speciális eszközökkel felszerelni a külső játszóteret, melyek használatával az értelmi lemaradással élő gyermekek érzékszervei még tovább fejlődnek, immáron már kötetlen formában. A tervezett, külső fejlesztésnek köszönhetően, játék közben, fejlődik figyelmük, akusztikus észlelésük, a két agyféltekének harmonikus összehangolása, egyensúlyközpontjuk, ez által idegrendszerük.

A projekt megvalósítsa 500 000.-ftból jöhet létre.

A folyamat összességében fejleszti minden gyermek agyi kapacitását, így hatékonyabbá téve a későbbi tanulási folyamatokat.

 A játék és a tanulás örömét nálunk semmi nem zavarhatja meg!

Adományozók listája

2016-04-20 Hetti 2 000Ft Gratulálok, ez igazán szívből jövő támogatás!
2016-04-20 Imola 3 000Ft Hajrá Geri! Süss minél több egészséges kakaós csigát a gyerekeknek!
2016-04-26 Anya 3 000Ft Gerkém, nagyon büszke vagyok rád, hogy ahol csak tudsz, mindig segítesz. Igazi arany szíved van. Csak így tovább!
2016-04-26 vera 10 000Ft Hajrá Geri! Ma bearanyoztad a napomat a kampányoddal!
2016-04-26 Vadvirág 5 000Ft Hajrá Geri! Le a kalappal!
2016-04-27 vera 200Ft
2016-05-02 Karesz 1 800Ft Hajrá!
2016-05-02 Peti 5 000Ft Hajrá Geri! Szívből jön. Az csak jó lehet.
2016-05-31 Sára/Erika 1 000Ft sok sikert, hajrá!

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.