dr. Máté-Palotai Zsuzsanna

TÁMOGASS!

Lefutjuk a távot, legyőzzük a rákot!

Egyéni események
folyamatos

Lefutjuk a távot, legyőzzük a rákot!

KÖVETKEZŐ CÉL: Sopron, 2019. május 25. II. Lővérek Futás ( Alpokalja Terepkirály Futósorozat) - 10, 4 km táv

Sokáig azt gondoltam, ez velem nem történhet meg, ilyen csak a (rém)mesékben létezik, mint a boszorkányok. Ha esetleg van is, engem biztosan nem érint, főleg nem 32 évesen. Aztán meg kellett tapasztalnom, hogy a rák nem mesebeli gonosztevő, valóságos és nem válogat, én sem maradtam ki a szórásból. De ha már a mesénél tartunk, ha vannak boszorkányok, akkor csodáknak is lenniük kell. Az én csodám a korai felismerés, majd korai diagnosztizálás volt, ami lehetővé tette a gyors – daganatnak megfelelő - beavatkozásokat. És különösen azt tette lehetővé, hogy a gyógyulást követően visszatérhettem régi, vagy inkább nagyon is új önmagamhoz, és újra gyűjthetem a gyógyító kilométereket.

Betegségem alatt, és a gyógyulás után is kitartok a gondolat mellett, hogy a nehézségek és a kihívások megerősítenek, ha a lehetőséget látjuk meg bennük. Így van ez a futással is, minden kilométer kihívás, és egyben lehetőség is, mely megerősít. Futok magamért, mert futás közben születnek a legjobb -lélekemelő - gondolatok, és fizikailag fitten tart, karbantart. És futok másokért is, hogy megmutassam, a rák legyőzhető és a rákon túl is van - fitt - élet.

Naponta világszerte milliók néznek szembe a daganatos betegségek embert próbáló kihívásaival. Az én példám is mutatja, hogy a daganatok korai felismerése és az új terápiák fejlesztése nagyon fontos feladat. A Jó Ügy, amiért az itt megjelölt futásaimat felajánlom, egy olyan kutatás, mely a daganatok korai diagnosztizálási lehetőségét és hatékony terápiás stratégiák fejlesztését segíti elő a daganatos betegségek legyőzésének jobb esélye érdekében.
Az új tumorimmunológiai kutatási téma vezetője Dr. Kotlán Beatrix, PhD, - szintén elkötelezett futó - aki az Országos Onkológiai Intézet rákkutató biológusaként a Patológiai Centrum Tumorimmunológiai részlegén végzi ezt az innovatív kutatás-fejlesztési munkát.

Kérem, hogy támogasd a „Daganatok korai diagnosztizálási lehetőségének és hatékony terápiás stratégiák fejlesztésének elősegítése” érdekében kezdeményezett kutatást, mint Jó Ügyet!

Az adományokat a Magyar Rákellenes Liga kezeli.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Daganatok korai diagnosztizálási lehetőségének és hatékony terápiás stratégiák fejlesztésének elősegítése

Eredendően új rákkutatási eredményeket sikerült igazolnunk az elmúlt évek során, amihez hazai és nemzetközi ösztöndíjak illetve pályázati támogatások (OTKA, Fulbright, Harry J. Lloyd Melanoma Research Award) is hozzásegítettek. Daganatok korai diagnosztizálása és hatékony terápiás stratégiák építhetők ezekre az új adatainkra.  A szervezet tumorellenes immunválasz képességére és a daganatos áttétképződésért felelős „daganat őssejtek” jellemzésére vonatkozó adatainkat fontos hazai és nemzetközi szaklapokban publikáljuk. Tudományos közleményeink megjelenése (Magyar Onkológia, Immunológiai Szemle, „Frontiers in Immunology”, „Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)”, „Blood”) alapozza majd meg újabb pályázati támogatások elnyerését. Az új pályázati támogatás elnyeréséig azonban egy év is eltelhet.  A tumorellenes ellenanyagok újfajta elemzését és a daganatok célzott pusztítására alkalmas immunsejtek tesztelését azonban nem szakíthatjuk meg, folytatnunk kell. Ezeknek a munka- és pénzigényes eljárásoknak a kivitelezéséhez gyűjtünk támogatást. Közel 1 000 000 Ft támogatás szükséges 40 vérminta immunológiai elemzéséhez és további 800 000 Ft kellene génmódosított immunsejtek tumorsejtölő kapacitásának tesztelésére 40 esetben. Szükségünk lenne további 1 000 000 Ft-ra ahhoz, hogy 40 tumorszövetmintából kiindulva elvégezhessük a nagy felbontású molekuláris genetikai elemzéseket. A kapott támogatás hozzájárul, hogy folytathassuk az innovatív rák diagnosztikus és terápiás lehetőségekért végzett munkánkat.

Adományozók listája

2019-04-28 Rheumapraxis 30 000Ft Büszke vagyok rád !!! Gratulálok !!!
2019-05-03 Mádai 15 000Ft
2019-05-05 Ottó 20 000Ft
2019-05-06 Árpi, Márti 20 000Ft Gratulálunk Zsuzsi!
2019-05-06 Andrea 10 000Ft
2019-05-06 Petra és Colin 20 000Ft Sikerült! Csak így tovább!
2019-05-06 FB 40 000Ft
2019-05-07 BSZ 20 000Ft
2019-05-07 BMMB 10 000Ft
2019-05-07 Katika az összeg nem publikus Hajrá Bözsi!!!
2019-05-09 anonym 10 000Ft Szia Zsuzsi, gratulálok az őszinte kiállásért, és a második helyért. És főleg örülök, hogy itt vagy!
Pussz,
Anita
2019-05-14 TZS 10 000Ft
2019-05-15 Ági 10 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.