Tóth Gergely

Legyen a Világszép nekik is!

34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
2019.04.13.-2019.04.14

Apaként tudom azt hogy milyen fontos egy gyermek számára amikor valamilyen új dolog következik be az életében. Iskolakezdés vagy egy ismeretlen, új helyen való életkezdés.
Különösen lényeges ez mindazon gyermekeknek akik nem családban töltötték gyermekkorukat hanem valamilyen gyermekvédelmi intézetben, nevelőotthonban.
Amikor eljutnak ahhoz az életkorhoz hogy el kell hagyniuk az intézetet amely addig számukra valamiféle védettséget, biztonságot nyújtott a fentieknél jóval nehezebb helyzetbe kerülnek. Hiába vették őket körül olyan nevelők vagy szakemberek akiktől figyelmet, szeretet, bátorítást kaptak nem ugyanazzal az útravalóval indulnak el a nagybetűs életbe mint egy családban felnőtt gyermek.
A Világszép Alapítvány ebben ad számukra kivételes módon segítséget.
Minden kezdet nehéz. Ezt futóként is megtapasztaltam amikor 4-5 évvel ezelőtt, több évnyi kihagyást követően, szinte a nulláról újra indulva kezdtem el ismét futni.
Az első lépéseket izomláz követte, de aztán idővel nőttek a kilométerek és átalakult a fájdalom is.
A kezdeti nehézség érzését felváltotta a futás iránti vágy és az esetleges párnapos kihagyásokat követő hiányérzet.
Mindig azt gondolom a futásról hogy egy versenyen vagy egy edző futáson a távolságot nem legyőzni kell hanem benne lennünk, hagyni hogy körülvegyen minket segítve legyőzni önmagunkat.
Ezeknek a fiataloknak is önmagukat, a félelmeiket, a bizonytalanságukat kell legyőzniük az új élet kezdetéhez.
Én ezért futók értük.
Kérlek támogasd, segítsd őket abban hogy lépésről lépésre előrébb jussanak a jó úton!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

“A jó ember szívének jó kincséből hoz elő jót” - támogasd Te is a Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány közös jóügyét

A Pálferi Karitász abból a mindenkiben benne élő mély érzésből alakult meg 2013 áprilisában, hogy szeretünk másoknak segíteni, illetve, hogy adni öröm és jó, együtt, közösségben pedig még inkább.
Fontosnak tartjuk, hogy mindenki a maga módján, a lehetőségeinek megfelelő utat találjon arra, hogy másoknak segíteni tudjon. Ehhez igyekszünk a Vivicittán is teret adni számtalan önkéntes lehetőséggel. Hisszük, hogy a jó szándék mindenkiben ott lakozik.

Igyekszünk olyan intézmények/kezdeményezések mellé állni, ahol az integráció/inklúzió, az egymás felé szeretettel való odafordulás megmutatkozik, illetve, hogy láttassunk olyan történeteket, ami a hétköznapi ember számára sokszor láthatatlan marad.

Ebben az évben erős hívást éreztünk a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok támogatása iránt. Talán ez is egy picit kevésbé látható terület, egy olyan téma, ami nem kerül elénk nap mint nap. Mindeközben sorra kerülnek ki a gyermekvédelmi ellátásból a fiatal felnőttek, akik számára önálló felnőtt életük megkezdése több kihívást tartogat, mint azoknak, akik mögött ott áll a természetes támaszként a családjuk.

Az idei évben a Világszép Alapítvány által támogatott fiatalok segítését tűztük ki célul, velük közösen szeretnénk a Vivicittán indítani futónagyköveteinket.

Magyarországon körülbelül 23000 gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban. A családjukból kiemelt, traumatizált gyerekek alapvető hátránnyal indulnak az életben. A Világszép Alapítvány ÉRTÜK jött létre. Célja, hogy az alapítvány programjaiban minden gyerek és fiatal megtapasztalhassa az egyéni figyelmet, az elfogadó szeretetet és azt, hogy a világ számára is szép és lehetőségekkel teli.

Az alapítvány krízis programja a legkülönfélébb élethelyzetekben nyújtott már segítséget. Támogatott javítóintézetbe került fiatalt abban, hogy ügyvédet fogadhasson, támogatott fiatalokat átmeneti lakhatásban, számos alkalommal talált megoldást hosszú távú lakhatásra, több esetben biztosított pszichológiai támogatást családterápiás beszélgetést nehéz helyzetbe került gyerek számára.

Ezt a krízisalapot szeretnénk gazdagítani nagyköveteink kampánya által, hogy az Alapítvány látókörébe került fiatalok nehéz élethelyzeteit támogatni tudja.

Adományozók listája

2019-03-16 anonym 10 000Ft Hajrá Geri!!!!
2019-04-03 anonym az összeg nem publikus Mr Nyúlttárs legyen lábadban a távolság!
2019-04-08 Kisnapocska 10 000Ft Hajrá, Geri! :)
2019-04-10 EFOP-1.1.1. 16 000Ft Hajrá Gerike!

Kapcsolódó esemény - 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton

2019-04-13

A Vivicittá jelentése: éljen a város, szeresd a várost! 
Csatlakozz a Vivicittá életérzéshez, szeresd és ünnepeld Budapestet a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseményén: fuss a főváros legszebb részein április 13-14-én!

 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton  futóünnep egy egész hétvégére, ahol a család minden tagja rajthoz állhat. Szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak.

A félmaratoni távot egyéniben, párban, sőt barátaiddal, családtagjaiddal közösen trióban is teljesítheted, de ajánljuk még vasárnapra a klasszikus Telekom Vivicittá 10 km-t is. Szombaton pedig a Telekom Midicittá 7 km és változatos fesztiválok várnak a Margitszigeten.