Ági és Pajti

Legyen ez a mai jócselekedeted :)

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Legyen ez a mai jócselekedeted! :)

Minden forint számít! Támogasd a Retriever Rescuet!

A Retriever Rescue egy különleges fajtamentő egyesület. Amellett, hogy országszerte menti az elárvult, kidobott goldeneket és labradorokat, nagy erőkkel fellép a szaporítótelepek felszámolásában, kimenti az állatkínzók karmai közül a sanyarú sorsú kutyusokat.

Ismerd meg a munkánkat! Légy Te is a csapat része! Légy Önkéntes, illetve támogass minket adományoddal! :)

A Retriever rescue nem csak egy egyesület, hanem egy Család, ahol a befogadott kutyák ellenőrzött helyekre kerülnek, és a Csapat életük végéig segíti, és szemmel tartja Védenceit, hogy biztosan ne kerülhessenek újra tragikus helyzetbe.

Az RR csapata bebizonyítja a Világnak, hogy a mentett kutya befogadása nem csak egy nemes gesztus, nem feltétlen jár a kölyökkutyaként felnevelt gazdihoz tökéletesen idomuló kutyaidillről való lemondásról, hiszen számos kutyás versenyen láthatod csillogó szemű, boldog mentett kutyusainkat futni, ügyeskedni, agilityzni vagy vakvezető, terápiás kutyaként szolgálatot teljesíteni egy új boldog életben, ahol már nyoma sincs a kilátszó bordáknak, sebeknek, félelemnek. Ha figyeled a munkásságunkat, láthatsz olyan kutya-gazda párokat összhangban teljesíteni, akikről el se hinnéd, hogy min mentek már keresztül, olyanok mintha az egész eddigi életüket együtt élték volna le.

Ez az Egyesület esélyt ad ott is, ahol sokan már csak elfordulnak. Mély tisztelet jár azoknak a tagoknak, akik nem félnek a szívükből egy darabot a nagyon idős vagy beteg kutyáknak adni, akiknek a hosszú gyötrelmes élet után csak pár boldog évet adhatnak, és mégis hatalmas odaadással fogadják be otthonukba a nyugdíjas vagy rokkant retrievereket, hogy igaz szeretetben zárhassák le életüket.

A Retriver Rescue nem rendelkezik menhellyel, így az általa mentett kutyák lelkes önkéntesek befogadásának hála, kezdetektől fogva megkapják a szeretetet és a lehetőséget a boldog életre, ám gyakran a helyek hiánya szab korlátot az újabb rászorulók befogadására, ezért egyesületünk egy telephely létrehozására szánta el magát, ami nem kevés töblet kiadást jelent az általános egészségügyi és tartási költségek mellett. Ennek a nagy lépésnek a finanszírózására rendeztük ezt a gyűjtéssel egybekötött kutyasétáltatást.

Ismerj meg minket, és adományoddal támogasd ezt a lelkes csapatot, hogy minél több rászoruló kutyán tudjunk segíteni!


SUPPORT US!
Let this be your good deed today!
Every forint counts! Please support Retriever Rescue!

Retriever Rescue is a special dog rescue organisation. In addition to rescuing abandoned labradors and golden retrievers all throughout the country, it also stands up against puppy farms and rescues unfortunate dogs from the hands of animal torturers.
Do you want to learn about our work and become part of our team? Become a volunteer and support us with your donation!
Retriever Rescue is not just an association; it's a family, where rescued dogs find a safe haven and the team monitors and supports them all throughout their lives in order to make sure that they never end up in a tragic situation again.
The RR team prove to the world that the adoption of rescue dogs is not only a noble deed, but also that it doesn't necessarily mean having to give up the dream of the idyllic puppy - owner relationship. You can see our bright eyed rescue dogs in a lot of competitions, be it agility or running; or as therapeutic or guide dogs serving someone in a happy life, where there is no sign of fear, injury or starvation any more.
If you follow our work, you can see dog-owner couples achieving in harmony; you would never imagine what they had been through. It looks like they had been companions all their lives.

This association offers a chance in cases where many only turn their backs. We need to pay respect to those members who are not afraid to give a part of their heart to very old or sick dogs, and offer them a few happy years after a horrendous past. They take retired or disabled retrievers into their homes with great generosity , so that those can live their remaining life in love and peace.

Retriver Rescue doesn't have a shelter, so it's rescued dogs stay with foster families. Thanks to those families dogs receive the love they deserve from the beginning and are offered the chance of a happy life. Unfortunately quite often the number of foster families is a bottleneck, so our association has decided to set up our own site. This will mean significant extras costs in addition to the usual medical and running costs. We have organised this fundraising campaign and walk in order to finance the costs of this huge endeavour.

Get to know us better and support this enthusiastic team with your donation, so that we can help as many dogs as possible!
Ági és Pajti
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Gyalogoljunk az árva retrieverekért és a felelős állattartásért!

A kampány során célunk 1.7 millió Ft összegyűjtése

  1. Labrador és golden retrieverek mentésére, ellátására, orvosi költségeik fedezésére,
  2. a felelős állattartás terjesztésére, felvilágosításra,
  3. egy telephely létrehozására.

A Retriever Rescue nem rendelkezik olyan hellyel, (telephely, panzió) ami megfelelő lenne mentvényeink számára a gazdisodásig, és sajnos néha hetekig-hónapokig várjuk a megfelelő érdeklődő jelentkezését. Kutyáink ideiglenes befogadóknál vagy panzióban kerülnek elhelyezésre. Így alaposabban megismerhetjük őket, viszont férőhelyeink száma limitált. Közép- és hosszú távú célunk egy kisebb telephely létrehozása, ahová a lábadozó, esetleg átmenetileg karantént igénylő, vagy a még ideiglenes befogadóra várakozó kutyusokat elhelyezhetjük. A kezdeti tervek már megszülettek, és az első lépések is megtörténtek. Ezek tovább fejlesztéséhez kérjük támogatásodat, adományodat.

Egyesületünk a retriever fajtamentés magyarországi zászlóvivője. 2009 óta működik nonprofit, közhasznú egyesületként, kizárólag önkéntesek munkájára támaszkodva. Évente több, mint 200 retriever kerül gondozásunkba, majd végleges, szerető otthonba. Kialakult mentési metódussal, örökbeadási protokollal, folyamatos tájékoztatással végezzük tevékenységünket. Egy-egy kutya ellátása pár tízezer és több százezer forint között mozoghat. Fontos feladatunknak tekintjük a szemléletformálást és a felelős állattartás előre mozdítását is. Az örökbeadás folyamatán, kommunikációs csatornáinkon (honlap, facebook) és rendezvényeken keresztül igyekszünk ezt erősíteni. Ezzel a sétával erre is fel akarjuk hívni a figyelmet.

Adományozók listája

2019-09-05 Ági és Pajti 1 500Ft Hiszek benne, hogy sok kicsi sokra megy! ❤️
2019-09-26 Mi 10 000Ft a sikerért. :)

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​