Wikka

Legyen zöldebb a világ

JÖN őszi faültetés
2019.10.01-2019.11.30.

Sziasztok, Wikka vagyok!

A környezetvédelem, illetve a környezettudatosság már elég régóta fontos elemét képezi a mindennapjaimnak. Írok és beszélek róla és a lehetőségeimhez mérten cselekszem ennek függvényében. Nagyon szeretek környezetvédelmi megmozdulásokon részt venni és példát mutatni, hogy máshogy is lehet.

Fontosnak tartom, hogy az emberek tudják mi zajlik jelenleg a világban, de mégis én a pozitív összefogás erejében hiszek. Nem a szörnyűségekre, a vészjósló jövőre hívom fel a figyelmet az írásaimban, én arra helyezem a fókuszt, mi az, ami miatt megéri változtatni. Mert én a világot egy gyönyörű helynek látom és szerintem sokan szeretünk a természetben nagy sétákat tenni. De ahhoz, hogy ezek a természeti kincsek megmaradjanak, és sokáig élvezni tudjuk őket össze kell fognunk.

Ne a félelem legyen az, ami arra hajt minket hogy cselekedjünk, hanem a szeretet ereje legyen az, ami változásra sarkall bennünket. A világ, a Föld egy csodálatos hely, teli van értékekkel, kincsekkel, amiket észre kell vennünk. Ha észre vettük ezeket, akkor elindulni egy jobb, élhetőbb, és fenntarthatóbb világ felé. Gondoljunk leendő gyermekeinkre, unokáinkra, dédunokáinkra stb.

Milyen világban nőjön fel a következő generáció?
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Faültetés a tiszta levegő és a zöld környezet záloga

Faültetési Nagyköveti programot hirdet a JÖN Alapítvány a tiszta levegő és a zöld környezet megteremtéséhez. Gondolva a következő generációra is, hogy egy szebb és tisztább környezetet teremthessünk számukra. Célunk a lakosság bevonásával minél több fa ültetése közterületeken és erdőkben az illetékes szervek bevonásával.

A klímaváltozás korában a világunkban tomboló erdőtüzek, fakivágások korábban egyre nagyobb igény van a jó ügyekre, ilyen számunkra a faültetés népszerűsítése. Környezetvédelmi szervezetünk Ne égess, komposztálj őszi szemléletformáló kampányának részeként meghirdetjük, a JÖN Faültetési Nagyköveti programot, aminek sikeressége esetén a résztvevő (j)önkéntesek sikeres adománygyűjtései után faültetési eseményeket szervezünk októberben és novemberben.

Az eseményeket az illetékes szervekkel egyeztetve a lehető legoptimálisabban, leginkább költséghatékony módon szervezzük meg, hogy minden adomány jó helyre kerüljön és jövő év tavaszára Magyarország zöldebbé váljon.

Csak annyit kérünk, hogy a jelentkező Faültetési Nagykövetek, minél több támogatást gyűjtsenek össze, mivel a szakszerű faültetések komoly összegeket emészthetnek fel.

A programról bővebben a honlapunkon:
https://jonalapitvany.hu/faultetes-tiszta-levego-zold-kornyezet/
 

Adományozók listája

2019-10-12 Varga Richárd 5 000Ft
2019-10-12 anonym 500Ft Sok sikert továbbra is ????
2019-10-13 anonym 500Ft
2019-10-13 Gabi 5 000Ft Régóta gondolkozom fák ültetésen jómagam is, sok szerencsét hozzá! :)
2019-10-16 anonym 500Ft
2019-10-17 Krishna 3 108Ft
2019-10-25 anonym 1 500Ft

Kapcsolódó esemény - JÖN őszi faültetés

2019-09-01

Csatlakozz a JÖN közösségi faültetéseihez!

A környezetvédelmi szervezetünk felismerve, hogy a lakosság körében egyre nagyobb az igény a faültetési lehetőségekre így idén kiemelt figyelmet szentelünk számára az őszi szemléletformáló kampánya elemeként.

Légy a JÖN faültetési nagykövete
– Mi megszervezzük a faültetési akciódat
– A kiültetett fára felkerül a neved
– Biztosítsuk a fa rendszeres gondozását

Hova tudsz a segítségünkkel ültetni?
– Helyszín lehet közterület vagy erdő
Mit kérünk Tőled?
– Neked csak annyi dolgod van, hogy jelentkezel a programunkba
– A jougyekert.hu honlapon regisztrálsz
– Barátaid, ismerőseid körében gyűjtést rendezel a jó ügyért