Maya és Frida hospice terápiás kutyák

MayaFridaFreya a Tábitha-házért

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Sok éve dolgozom önkéntesként a terápiás kutyáimmal, Mayával és Fridával. A Tábitha Gyermekhospice Házzal hat éve ismerkedtünk meg, akkor egy súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisfiút látogattunk meg, akinek minden vágya az volt, hogy labdázhasson egy kutyussal.

Nagyon szoros személyes és szakmai kapcsolat fűz a Házhoz, Maya kutyám innen fog nyugdíjba menni, helyét Freya veszi át, aki jelenleg a terápiás kutyák záróvizsgájára készül. Az elmúlt hat évben Maya és Frida voltak új barát, régi barát, játszottak tesókkal, miközben lassan nyílt a Fénykapu, ültek a kertben kisírt szemű anyukával és labdáztak szótlan apukával.

A Ház szolgáltatásai ingyenesek az érintett családoknak, így működésében kiemelten fontos szerepe van az adományoknak.

A mostani kampány célja négy speciális ágy (2 rácsos babaágy és 2 gyermek ápolási ágy) lecserélése, amelyeknek összértéke 4 000 000 forint.

Hálásan köszönjük, ha támogatásoddal közelebb kerülhetünk célunk eléréséhez!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A sírás most nem segít! Tegyünk együtt az ország legnagyobb gyermekhospice házáért!

Tábitha Gyermekhospice Ház Törökbálint

Napjaink legnagyobb gyermekhospice háza évente több mint 70 családnak nyújt segítséget. Olyan családoknak, akik gyermekeinek élettel nem összeegyeztethető betegségük van és nincs remény a gyógyulásukra. Az ingyenesen biztosított szolgáltatások közül a két legfontosabb az életvégi támogatás illetve a mentesítő szolgáltatás. Az előbbi az egész családnak nyújt segítséget a gyermekük életének utolsó heteiben és a távozás utáni időszakban. Az utóbbi, rövid időszakokra mentesíti azokat a szülőket, kiknek gyermeke 24 órás otthoni ápolást igényel.

A programban való részvételünk lehetőséget biztosít arra, hogy önkéntesként az eddig nyújtott széles rétű segítségen kívül jelentősebb anyagi támogatást is biztosíthassunk egy olyan helynek, ahol valóban szükség van minden segítségre.

Az adománygyűjtés célja, hogy 4 elavult ápolási ágyat – 2 rácsos babaágyat és 2 gyermek ápolási ágyat le tudjunk cserélni praktikus, korszerű eszközökre. A speciális ágyak egyenként átlagosan 1 000 000 Ft értékűek.

A sírás most nem segít! Tegyünk együtt a Tábitha Gyermekhospice Házért!

Adományozók listája

2019-09-12 anonym az összeg nem publikus
2019-09-12 Ujfalussy Judit 40 000Ft Minden Tiszteletem a Tiéd!
2019-09-12 Anita 5 000Ft
2019-09-12 anonym az összeg nem publikus Szeretettel Almácskától
2019-09-12 Anita 10 000Ft A legnagyobb Tisztelettel és Szeretettel...!
2019-09-12 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​