Cserpes Laura

MediFat EgyenSúly Adomány Program

MediFat EgyenSÚLY Adomány Program: Fogyj, hogy más jóllakjon!
2014. jún. 6. - szept. 22.

Két éve ismertem meg a MediFat alapítóit Dr. Gajdács Ágnest és Dr. Bólya Lászlót, akik módszerükkel, szeretetükkel az egészséges életmód felé tereltek. Munkámból adódóan az életvitelem rendszertelen, de a MediFat életmód segítségével egészségesebbé váltak a mindennapjaim. Ezért is külön örültem, hogy létrehozták a MediFat EgyenSúly Adomány Programot, amely a rászoruló, éhező gyermekek megsegítését szolgálja. Számomra nagyon fontos, hogy az ilyen és ehhez hasonló karitatív tevékenységek mellé álljak és ismertségem segítségével felhívjam ezek fontosságára a figyelmet. Bízom abban, hogy sokan gondolkozunk ugyanígy. Személyes célom az elért forma és az egészséges szemlélet megtartása, népszerűsítése.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Tegyünk együtt az éhezés csökkentéséért!

Az éhezés világszerte és Magyarországon is egyre többeket érint. Az ENSZ adatai szerint Magyarországon körülbelül 200 000 főre tehető azoknak a száma, akik éhezéstől szenvednek, miközben mintegy 1,8 millió  tonnányi élelmiszer hulladék keletkezik az országban.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület non-profit szervezet célja, hogy összegyűjtse a Magyarországon keletkező és felelhető élelmiszer felesleget és eljuttassa azt a rászorulókhoz.

Évente több, mint  1 000 tonnányi élelmiszert mentünk meg és juttatunk el nehéz sorsú emberekhez .

Most a MediFat EgyenSÚLY Adomány programmal közösen meghirdetjük a Fogyj, hogy más jóllakjon! programot. Ha fogyni akarsz és egyben ezt egy jó célért tennéd, támogatnád a rászorulókat, jelentkezz Követnek!

Néhány példa, hogy gyűjtéssel befolyó adományokból mit érhet el az Élelmiszerbank:


1000 Ft = 500 doboz 

     2000 Ft = 10 db                                                                 

      5000 Ft = egy termoláda megvásárlása , mellyel alkalmanként 50 adag meleg ételt tudunk szállítani

     10.000 Ft = hűtőkonténerünk egy heti fenntartási költsége , amiből hetente kb. 1 millió forint értékű tejterméket és húst osztunk ki

     20.000 Ft = egy hátrányos helyzetű faluba egy teherautónyi élelmiszer , kb. 1000 élelmiszercsomag kiszállítása

 


                               

Adományozók listája

Ezt a kampányt jelenleg még nem támogatta senki...

Kapcsolódó esemény - MediFat EgyenSÚLY Adomány Program: Fogyj, hogy más jóllakjon!

2014-09-02


A világ tápláltsági szempontból két pólusúvá vált az utóbbi évtizedekben.

Az egyik póluson a súlyfelesleggel rendelkezőket, a másik póluson az alultápláltakat, éhezőket találjuk.

Magyarországon a lakosság 2/3-ának van súlytöbblete, ellenben csak a gyermekeket tekintve  kb. 100-120 ezer az alultáplált, elégtelenül étkező gyermekek száma, közülük 20-25 ezer gyerek rendszeresen éhezik.

A MediFat által létrehozott MediFat EgyenSÚLY Program lehetőséget ad a fogyni vágyóknak, hogy fogyásukkal hozzájáruljanak az alultápláltság és éhezés csökkentéséhez. Az EgyenSÚLY Program célja a fogyás támogatása, egészséges karcsúsodás segítése, mindez egy jó cél támogatásán keresztül.

A Program ezáltal egyszerre kezel két világméretű problémát: a súlyfelesleget és az alultápláltságot. A Program keretében így a fogyni vágyók további támogató motivációt kapnak céljuk megvalósításában.

A program keretében az Egészséges Karcsúság Nagykövetei vállalásokat tehetnek azért, hogy fogyókúrájuk keretében adományokat gyűjtsenek, melyek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül megsokszorozva élelmiszer adomány formájában eljutnak a rászorulókhoz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület minden 1000 Ft adományból 30 000 Ft értékben juttat el megmentett élelmiszer felesleget a rászorulókhoz.