Pákozdi Éva

Mert kell egy hely…

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Csapatunk - másokkal együtt - három évvel ezelőtt találkozott először, hogy együtt cselekedjünk többek között a nők érdekében. Ebből született a MENŐK, mert hamar rájöttünk, hogy bár korábban nem ismertük egymást, jól tudunk együtt dolgozni és civilként sokat tenni a közéletben. Azóta sok mindent elértünk együtt, a közös gondolkodás és a közös munka továbbra is összetart bennünket.

Az egri SZETA közvetítésével a MENŐK folyamatosan jelen van a térség falvaiban. Most Ószajla és Egerbakta lakosainak akarunk segíteni. Célunk, hogy a helyi közösségi házak kapjanak korszerűbb fűtést a téli hónapokra, hogy napközben tudjanak hol találkozni.

Talán emlékeztek rá, hogy Ószajlát júniusban elöntötte az árvíz és 250 ember minden ingósága odaveszett, a házak egy része is lakhatatlanná vált. Akkor azonnal segítségükre siettünk, és azóta is folyamatosan próbálunk segíteni az ott élőknek.

Ez a mostani adománygyűjtésünk más, remény mindannyiunk számára, hogy a téli hónapokban folyamatosan lesz egy-egy közösségi hely, ahol kellemes meleg várja a kismamákat és az idősebbeket délelőtt, az iskolásokat délután hazatérőben.

Be kell vallanom, nem vagyok jó az adománygyűjtésben, ezért nem is szoktam ilyen felkérésekre igent mondani. Most viszont társaimmal egy jó ügy érdekében fogtunk össze a MENŐK adománygyűjtő nagyköveteiként és bízunk abban, hogy sikeresen zárjuk gyűjtésünket a Civil Iránytű Alapítvány Új nap – Új remények kampánya keretében.

Most kifejezetten pénzt kérek Tőletek. Nem sokat – inkább sokaktól kisebb összeget. Akkor a sok kis segítség elég lenne a téli időszakban a folyamatos fűtéshez, mert ezekben a falvakban, higgyétek el, ez lenne az egyik legnagyobb segítség.

Köszönöm, ha tudsz adni és kérlek, biztasd erre környezetedet is.
Pákozdi Éva

„Fűtést Ószajla és Egerbakta közösségi házának” csapatunk tagjai rajtam kívül: Igaz Kati, Kürti Jutka, Nagy Emília és Toldi Zsuzsa. Öten együtt szeretnénk a két ház fűtésrendszerének korszerűsítési árához - 2,4 millió forint - minél több adományt összegyűjteni.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fűtést Ószajla és Egerbakta közösségi házának

A MENŐK 2016 óta működő, pártoktól független civil szervezet. Olyan értékközösség, melynek tagjai számára az emberi méltóság a legnagyobb érték. A MENŐK felkarol minden olyan ügyet, amely egy igazságosabb jövőt eredményezhet. Hiszünk az egyéni felelősségvállalásban és a kisközösségi lét fontosságában. Támogatjuk és erősítjük a helyi kisközösségek működését és egymáshoz kapcsolódását.

Évek óta szoros kapcsolatban állunk az egri SZETA-val. Követeink adománygyűjtésével most is a SZETA Eger környéki településein működő közösségeinek életén szeretnénk könnyíteni. Gyűjtésünkkel két település, Egerbakta és Ószajla közösségi helyiségei fűtésének megoldását kívánjuk segíteni. A fűtés alapja papírbrikett lesz, amelyet a SZETA egri alapítványának munkatársai és önkéntesei készítenek. Ehhez az alapanyagot többek között a MENŐK gyűjti.

Ószajlán a helyi roma közösség a volt kocsmát használja közösségi térként, télen nappali melegedőként. A ház fűtését eddig egy kiskályhával oldották meg. Követeink a mosdó átépítéséhez és a központi fűtés kiépítéséhez gyűjtenek adományokat.

Egerbaktán a cigány lakosság közösséggé formálódását és integrációját az Egerbaktai Közösségi Ház biztosítja (a faluban sem iskola, sem könyvtár nincs), ide járnak a helyiek beszélgetni, itt próbál a Baktarom zenekar is. A házban az eddigi fűtés nem biztosított elegendő meleget, ezért központi fűtést szeretnének. Itt az a célunk, hogy az Egerbaktai Közösségi Ház korszerű fűtésrendszeréhez tudjunk adományokat gyűjteni.

 

Adományozók listája

2019-09-16 Pákozdi Éva 10 000Ft
2019-09-18 anonim az összeg nem publikus
2019-09-30 anonym 3 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​