Pál Bence

Minden gyereknek jár, hogy meghallgassák.

34. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
2019.09.28.-29.

Sokféleképpen lehet segíteni és sokféle segítségre van szükség ma Magyarországon.
Én mintegy másfél éve azt választottam, hogy gyerekek és fiatalok hívásait fogom fogadni, egy nekik szóló, ingyenesen és anonim hívható lelkisegély-vonalon. A Kék Vonalon, a 116-111-es számon képzett önkéntesek várják a hívásokat, ami annyit jelent, ha valaki éppen senki mással nem tudja abban a pillanatban megbeszélni gondját-baját, vagy éppen örömét elújságolni, felhívhat minket, elmondhatja nekünk, és mi meghallgatjuk. Adott esetben, ha ez szükséges, segítséget is szervezünk.

Azért választottam a segítségnyújtás e módját, mert olyan országban és világban szeretnék élni, ahol az elfogadás, és az egymásra való odafigyelés fontos érték – a gyerekek pedig a legsérülékenyebbek, egyszersmind a legfogékonyabbbak arra, ami az őket körülvevő világban történik. De mivel ők a következő generáció, ők is formálják azt. A gyerekkor és a felnőtté válás önmagában tele van ismeretlen és új dolgokkal, akadályokkal, nehézségekkel (erre talán még emlékeztek :) – és ez az utóbbi években nem lett egyszerűbb. Egy beszélgetés viszont új nézőpontot adhat, megerősíthet abban, hogy nem vagy egyedül a nehéz érzéseiddel, jogosan érzed amit érzel, és esetleg el is tud indítani egy konkrét úton is.

Bár zömében önkéntesek fogadják a hívásokat, ez a tevékenység költségekkel jár: ilyen a telefonszámla – hiszen a hívások költségeit átvállalja a szervezet –, de ugyanígy költségei vannak az önkéntesek szakszerű képzésének és szakmai támogatásának is. Én 150 000 forintot szeretnék összegyűjteni, amely elég három önkéntes telefonos ügyelő képzési költségére, akik a jövőben sok-sok beszélgetésben nyújthatnak támogatást.

Ahogyan sokféleképpen lehet segíteni, rengeteg jó cél van szerte az interneten, amire adományozni lehet. Ha esetleg úgy döntenél, hogy a támogatóm leszel, ezen a felületen tudod megtenni.

(A tavalyi hívásokról és a Kék Vonal munkájáról munkájáról az az alábbi linken, a szervezet éves jelentésében olvashattok.
https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/logo/73-hirek/508-eves-szakmai-jelentes)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Rajtvonalon a Kék Vonal – Mi a bajban lévő gyerekekért futunk!

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány több, mint 25 éve biztosít a bajba jutott gyermekek és fiatal felnőttek, illetve családjuk számára gyorsan elérhető, magas szakmai színvonalú segítséget. Az alapítvány meghatározó szolgáltatása 0-24 órában hívható, minden hálózatból ingyenesen elérhető Lelki-segély vonal. A segélyvonal működéséhez 50 képzett önkéntes járul hozzá.

Tevékenységünk 2018-ban:

  • Több mint 35.000 hívást fogadtunk (napi 100 hívás)
  • Közel 2.500 konzultáció során derült ki családon belüli konfliktus/bántalmazás
  • 990 alkalommal fordultak hozzánk fiatalok öngyilkossági gondolatokkal
  • 73 bántalmazott gyermeknek szerveztünk segítséget

Hisszük és valljuk, hogy a gyerekek biztonsága mindannyiunk felelőssége!

Merj nagyot vállalni és tűzz ki adománygyűjtési célként:

50.000 Ft-ot: A 0-24 hívható segélyvonal 1 napi működési költsége

100.000 Ft-ot: Két önkéntes telefonos ügyelő képzési költsége

250.000 Ft.ot: A segélyvonal 1 havi telefonszámlája

 

Adományozók listája

2019-09-03 SzA 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - 34. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

2019-09-28

Magyarország legnagyobb futóünnepe rád is vár. Fuss maratont Budapesten, ezen a gyönyörű és változatos útvonalon, sok ezer futótársaddal együtt! 
Ha még soknak találod, hogy egyéniben teljesítsd, akkor vár a 30 km-es táv!
Vagy fuss egy gyors tizest! 
De akár párban és 4 fős váltóban is célba érhettek.