Icsóné Jarábik Szilvia

TÁMOGASS!

Mindig van kinek segíteni.

"Új Nap - Új Remények" 2020
2020.10.03.

Az előző adománygyűjtésem óta eltelt egy év alatt rengeteg dolog történt, ami csak megerősített a hitemben, hogy jó helyen vagyunk, jó dolgot teszünk.
Az iskolabezárás, a karantén próbára tett mindenkit és kiderült, ki képes a változásra, ki tud alkalmazkodni az új helyzethez, eredeti célját végig szem előtt tartva. A KórházSuli bizonyított akkor és most is.
Ahogy az előző tanévben segítettünk a karantén idején az egészségügyi dolgozók gyerekeinek, már most is azon dolgozunk csapatunkkal, hogyan támogathatnánk a beteg gyerekeket még jobban, hogy ne veszítsék el a talajt a lábuk alól ebben a bizonytalan helyzetben.
Bármi vár is ránk a következő hetekben, hónapokban, úgy érzem készen állunk és megtaláljuk a helyes utat, mert mindig van kinek segíteni.
Most Te is segíthetsz.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Hiszünk a tanulás gyógyító erejében!

Tudtad?

Ma Magyarországon több ezer gyerek marad ki az iskolából tartós betegsége miatt.

Amit a KórházSuli tesz

Mi, a KórházSuliban 6 éve állunk azok mellé a gyerekek mellé otthon tanítással, akik a kórházból már kikerültek, de suliba még nem járhatnak. Középiskolás és egyetemista önkénteseink saját fejlesztésű tananyagaikkal nem csak az iskolai felzárkóztatásban, korrepetálással segítik őket, de programunkkal a lábadozás nehéz pillanatain is átsegítjük a gyógyuló gyermeket.

KórházSuli: "hiszünk a tanulás gyógyító erejében"

Az elmúlt években több,mint 600 otthonában gyógyuló beteg gyermekkel 1700 önkéntesünk tanult, de a segítő folyamat nem zárul le az oktatás végén. A Kórházsuli csapata nem csak koordinálja, de támogatja és végigkíséri a segítő és segített között zajló közös munkát, kapcsolatban áll a szülőkkel, iskolákkal, tanárokkal egyaránt. Célunk, hogy a tartósan beteg gyermekek lelkileg is megerősödve térjenek vissza betegségük előtti életükhöz, ebben segítjük Őket, családjukat és anyaiskolájukat, osztályközösségüket.

Most Te is segíthetsz! A tanévkezdéshez induló csomagokra gyűjtünk a segítő-segített párosainknak, hogy élményekkel induljon a közös tanulás!

Mire fordítjuk a támogatásod?

5000 Ft támogatással egy gyógyuló diák tanévindító költségeit támogatod
10.000 Ft támogatással egy gyógyuló diák és önkéntes egyetemista párja tanévindító költségeit támogatod
25.000 Ft támogatással egy visszafogadó osztályközösség szakmai támogatását segíted

 

Adományozók listája

2020-09-02 Fodor Kati 10 000Ft Kedves Szilvi, köszönöm, hogy segítségetekkel nekünk is lehetőségünk nyílik hozzájárulni az általatok végzett nagyon szép feladat megvalósításához.
Puszi Kati
2020-09-16 Veronika 5 000Ft Ki nem hagynám! ☺️
2020-09-16 KN 5 000Ft Hajrá :)
2020-09-16 anonym 10 000Ft

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2020

2020-10-03

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2020. október 3. (szombat). Helyszínei: Budapest, Székesfehérvár, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időpontja 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​