Király Anikó - Mozduljunk ki! Egyesület

Mozduljunk ki! Egyesület - A zene összeköt, híd ember és ember között

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

2017 óta vagyok a Mozduljunk ki! Egyesület önkéntese.

A Mozduljunk ki! program célja, hogy segítse azokat a fiatal mozgássérülteket, akiknek régi vágya, hogy önállóan, szülői segítség nélkül kapcsolódhassanak ki - ahogy általában minden fiatal -, de állapotuk miatt ez szakmai segítség nélkül nem megoldható. A program elsődleges célcsoportja a fiatal mozgássérültek, akik többségében szegregáltan élnek, négy fal között. Őket szeretnénk segíteni abban, hogy kimozduljanak és olyan programokban vegyenek részt, ahol közös élményeket tudnak szerezni, nem fogyatékos társaikkal együtt.

Az egyesülettel kapcsolatos összes tevékenységet mindenki a főállása mellett, szabadidejében és önkéntes alapon végzi.

Segíts nekünk, hogy apró lépésenként növekedni tudjunk és pénzhiány miatt senkinek se kelljen lemondania olyan élményekről, ami mindenkinek jár!❤️

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A zene összeköt, híd ember és ember között

Te is szoktál koncertekre járni? Akkor biztosan tudod, hogy egy-egy buli a barátokkal mennyi felejthetetlen élményt nyújt. Ismerkedni, beszélgetni lehet, és egy kis időre elfelejteni minden gondot, nehézséget...Ezt az általad is ismert jó érzést szeretnénk minél több mozgássérült emberhez is eljuttatni, és ehhez szükség van önkénteseink munkájára, akik olyan dolgokban segítik őket egy-egy koncert alkalmával, ami többségünknek -így lehet hogy neked sem - nem kihívás. Például eljutni a koncertre és utána haza, ételt, italt rendelni és bizony, még wc-re sem könnyű elmenni, ha az nem akadálymentes…
Bizonyára azt is tudod, hogy egy-egy ilyen alkalom nincs ingyen. Ha segítségre lenne szükséged mindehhez ez pontosan dupla annyiba kerülne, hiszen két belépőt kellene venned. Egyet magadnak, egyet pedig a kísérődnek. Ugye te sem látsz gyakran kerekesszékes embereket koncerteken? Ennek összetett oka van, de azon vagyunk - a te segítségeddel együtt - hogy ez megváltozzon. Hisz a zene mindenkié...
Célunk az, hogy a kikapcsolódni vágyó mozgássérült emberek is élvezhessék az élőzenei koncerteket,ennek elérése érdekében térítésmentes, szakmai asszisztenciát biztosítunk számukra, szakképzett önkéntesekkel.
 
 

Adományozók listája

2019-08-29 anonym 500Ft
2019-08-29 Anonim 10 000Ft
2019-09-05 Krucifix 1 000Ft Buulliii!
2019-09-10 Süni az összeg nem publikus Hajrá Sushi csak így tovább! :)
2019-09-15 x 500Ft xx
2019-09-15 Remete az összeg nem publikus F.L. : )
2019-09-15 z666 5 444Ft
2019-09-19 apllzs az összeg nem publikus Zseniális kezdeményezésnek tartom. Csak íg tovább!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​