Nosza Lilla

Műanyag? Futok rá!

XIII. NN ULTRABALATON
2019.05.10. - 2019.05.12.

Üdv Mindenkinek!
Lilla vagyok, és szeretem a fákat. És a tiszta óceánokat. Na meg a szép kirándulóhelyeket.
Nem mondanám, hogy eddig egy kifejezett sportalkat voltam, de a természet minden esetre a szívem egyik csücske. Egy JÓ NAGY csücske. Szerencsére vagyunk így ezzel egy páran, viszont az utóbbi évtizedekben ez a bolygó amit a lábunk tapos, már nincs olyan idilli állapotban, zavar van az éterben. Illetve műanyag. Rengeteg. Műanyag.

Az óceánokban, a természetben, az ezekben élő állatokban mind-mind ott a műanyaghulladék, és percről-percre egyre csak több és több lesz. Ha nem állítjuk meg rövidesen, nagy gondok lesznek az Otthonunkban, amin mindannyian osztozunk.

Az egyetlen dolog amit feltétlenül érdemes tudni rólam, hogy mindig meg akarom menteni a világot – amellett, hogy még mindig szeretem a fákat. Most pedig Veled, Veletek szeretném produkálni a világmegmentést!

Az én részem: formába lendülésem gyanánt csatlakozom a Greenpeace Magyarországhoz futókövetként a 2019-es NN Ultrabalatonon, ahol az egyszerhasználatos műanyagok megszüntetéséért folyó kampányért fogom szedni a lábam!
A Te részed: SEGÍTS nekem, nekünk, TÁMOGASD a futásomat és ezzel a kampányt!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Azon dolgozunk, hogy a magyar termékdíj-törvény idei reformja az egyszer használatos műanyagok csökkentésére ösztönözzön - lakosságot, ipari és kereskedelmi szereplőket egyaránt.

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2019-05-05 Totya 2 000Ft Hajráááá Liluuuuuuu
2019-05-12 László 6 000Ft

Kapcsolódó esemény - XIII. NN ULTRABALATON

2019-05-10

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.