Kis-Varga Judit

"Néha azt kívánom, bárcsak állat lennék inkább, mert akkor nem szemetelnék semmit."

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Nemrég az alábbi beszélgetés zajlott le a 7,5 éves kisfiam és egyik barátja között:

- „Gyere, nézzük meg, hogy van-e itt a patakban béka!”
-„Úgy látom, nincs. De szemét az van benne. Olyan szörnyű, hogy az emberek beledobálják a szemetüket.\\"
-\\"Szerintem is. Én néha azt kívánom, bárcsak állat lennék inkább, mert akkor nem szemetelnék semmit.\\"

Mit ne mondjak, jó érzés volt hallgatni ezt a beszélgetést, tudni azt, hogy ilyen kisgyerekként már ennyire tisztán látják a környezet- és természetvédelem fontosságát (is). Szinte minden hétre jut legalább egy hasonló szösszenet, a kisfiam számára ez tényleg fontos dolog, ahogy az újrahasznosítás is a zsigereiben van. Anyukámmal együtt az újrahasznosítás regionális nagymesterei címet is elnyerhetnék, mert ha rajtuk múlik, semmit nem dobunk ki addig, amíg akár csak egy apró része is, de felhasználható valamilyen formában.

Számára fontos, számomra pedig óriási büszkeség, de tényleg. Mert hát kiben bízzunk, ha nem a gyerekekben? Persze, mi felnőttek is rengeteget tehetünk, ez nem is kérdés, de a gyerekeké a jövő, ha őket megtanítjuk a természet szeretetére, és az ő saját felelősségükre, akkor talán a megoldásokat is könnyebben megtalálják majd.

Ezért is csatlakoztam örömmel a WWF Magyarország felkérésére a környezeti nevelés fontosságára fókuszáló kampányukhoz, ami többek között iskolai előadások szervezésére fordítja majd a kampányból származó bevételt.

A célösszeg 2.500.000 Ft, ebből én 250.000 Ft összegyűjtésére vállalkoztam, és ezúton kérlek titeket, hogy ha tehetitek, adományokkal támogassátok ezt az akciót.

Nincs olyan, hogy túl kicsi összeg. Minden egyes felajánlást nagyon-nagyon köszönök előre is, drukkolok nagyon, hogy sikerüljön összegyűjtenünk a pénzt.
#együttlehetséges
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Környezeti nevelési program beindítása

A WWF Magyarország Alapítvány a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének magyarországi képviselőjeként a hazai természeti értékek megőrzéséért dolgozik.

A jövőért, elsősorban gyermekeink és unokáink jövőjéért dolgozunk. 28 éves múltra visszatekintő hazai munkásságunk során világossá vált, hogy egy természetvédelmi cél sikerességéhez kulcsfontosságú az emberekkel való együttműködés és a kitartó szemléletformálás.

Különösen igaz ez a felnövekvő generációkra, hiszen az egyre sürgetőbb környezeti problémák miatt nekik már egészen fiatal kortól át kell adnunk a természet szeretetét, tiszteletét és fontosságát – ők azok, akik már egészen kiskortól tehetnek a bolygóért és környezetünkért.

A legújabb tapasztalatok szerint erre az egyik leghatékonyabb eszköz az érzékenyítő környezeti nevelés. Ez a módszer az élőlények és természeti rendszerek megismertetése által segít felismerni a fiatalok felelősségét a környezeti problémák kialakulásában, de ugyanúgy tisztázza a szerepüket a helyzet megoldásában is.

Támogatásoddal most Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a természet- és környezetvédelem üzenetét minél több gyermekhez eljuttassuk!

Adományozók listája

2019-09-12 Citella 2 000Ft
2019-09-12 Gőgh Heiko 1 000Ft
2019-09-18 Zsu 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​