Önkéntesek

Nyári tábor

Egyéni események
folyamatos

Ó, azok a gyerekkori nyári táborok! A „minden közös” élménye. Legfőbb persze a közös élmény, a játékok, a kalandok, a vidám mókázás.
Egy romatelepen másféle a nyári tábor a szegénység és a szegregáltság miatt. A legfontosabb mégis ugyanaz: a vidám és önfeledten együtt töltött napok öröme.
A bagi romatelepen élő gyerekek épp olyan eleven eszű, nevetésre és játékra kész gyerekek, mint bárhol máshol élő kortársaik. Ezt a nyári tábort azért szervezzük meg minden évben, hogy a gyerekek szabadon és játékosan kapcsot találjanak a világhoz.
Mi vagyunk a BAGázs önkéntesei, akik Budapestről hetente akár többször is megtesszük a bagi romatelepig vezető utat. Vannak, akik gyerekeknek tartanak készségfejlesztő foglalkozást, vannak, akik a tanulni vágyó felnőtteket korrepetálják. Valamennyiünkre jellemző a lelkesedés, segíteni akarás és az elkötelezettség a társadalmi integráció ügyéért.

Akárcsak a telepen élő gyerekek, úgy az önkéntesek között is a leginkább várt esemény a nyári tábor. Vannak, akik már többször is részt vettek benne és vannak, akik most jönnek először. Valamennyien izgatottan várjuk. Hónapok óta teljes erőbedobással szervezzük a nyári tábort. Idén is egy tematikus programra fűzzük fel a tábor eseményeit, ami játékosan szórakoztatva juttatja ismeretekhez a gyerekeket. Az öt nap mindegyikén egy történelmi korszak lesz terítéken, sok-sok szellemes játékkal vegyítve: az őskor, az ókori olimpiai játékok, Mátyás király kora, a világot felfedező utazók és a földönkívüliek lesznek témáink.

Az önkéntesek még egy vállalást tettek. Élőláncot alkotunk, ami összeköti a telepet Bag központjával. Ez a 800 méteres táv szimbolizálja a szegregátumban élő romák és a többségi társadalom közötti távolságot, amit csak egymással együttműködve tudunk leküzdeni. Várjuk a telepen élőket, az önkénteseinket, a falubelieket, romákat és nem-romákat, fővárosiakat és vidékieket, hogy céltól célig érhessen a lánc.
Támogass minket azért, hogy a telepi gyerekek is megtapasztalhassák a táborozás élményét!
Köszönjük!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

7. BAGázs Nyári Tábor

A Budapesttől 40 km-re fekvő Bag cigánytelepén négyszázan élnek. A telepre híd vezet, a hídon túl közvilágítás és aszfalt sincs. Van viszont alulképzettség, munkanélküliség, szegénység, bűnözés és drog.

De néhány éve elindult itt valami, és ez pozitív változások sorát indította el. Ehhez nem kellett csoda, csak egymást tisztelő közös munka.

A telepen élők küzdenek, dolgoznak, tanulnak, az önkéntesek támogatása mellett. Segély helyett esélyt adunk: képessé tesszük a telepen élőket arra, hogy változtatni tudjanak a helyzetükön és egyúttal érzékenyítjük a többségi társadalmat, hogy csökkenjenek az előítéleteik.

Közös történetünk hat évvel ezelőtt egy nyári táborral kezdődött. Budapesten toborzott fiatal önkéntesek a bagi cigánytelepen két hetes tábort tartottak a gyerekeknek. A lelkes önkéntesekből megalakult a BAGázs Közhasznú Egyesület. Küldetésünkké vált, hogy egy olyan társadalomban élhessünk, ahol a romák is egyenlő esélyekkel indulhatnak el céljaik megvalósításáért.

Idén hetedik alkalommal szervezzük meg a nyári tábort.  Közel száz telepi gyereknek nyújtunk kézműves, sport vagy készségfejlesztő foglalkozást. A telep idősebb lakói számára közösségformáló programokat szervezünk.

Ez az öt nap az együtt töltött idő öröméről szól.

A nyári tábor teljes költsége összesen 230 000 Ft.

Ez azt jelenti, hogy egy gyerek öt napos tábori élménye mindössze 2300 Ft-ba kerül!

Ahhoz, hogy idén is legyen BAGázs tábor, a te segítségedre is szükségünk van!

Támogasd egy vagy több gyerek táboroztatását adományoddal, légy részese Te is ennek a történetnek!

Segíts nekünk, hogy idén is megvalósulhasson a tábor!

 

 

Adományozók listája

2016-07-25 Vera 2 300Ft
2016-07-26 szk 3 000Ft
2016-07-26 zso 2 300Ft
2016-07-26 Anna 10 000Ft szeretettel
2016-07-26 Kati 5 000Ft
2016-07-27 Momo 2 300Ft
2016-07-31 kat 14 000Ft küldöm a támogatást a lurkók táboroztatására
2016-08-09 Kitti 2 300Ft
2016-08-09 Dani 4 600Ft
2016-08-09 Anna 2 300Ft
2016-08-09 anonym 3 000Ft
2016-08-10 anonym 4 600Ft
2016-08-10 Nòri 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.