Zslebics Edit

Nyitott szívvel hallgatni

"Új Nap - Új Remények" 2018
2018.09.29.

A „Telefonszolgálat a rákbetegekért” kampányt Jókai Anna gondolataival ajánlanám mindenki figyelmébe:
„Nagy különbség van a részvétlen némaság és az együtt érző meghallgatás között…..azt sugallni: “Most te, egyedül te vagy a fontos”, s lenyugtatni a zaklatott lelket, azáltal, hogy osztozunk vele.”

2016-ban csatlakoztam a Magyar Rákellenes Liga Nagyatádi Alapszervezetéhez azzal, szándékkal, hogy mentálhigiénés szakemberként segítséget nyújtsak a daganatos betegeknek.
A „Telefonszolgálat a rákbetegekért” kampányt elhívatottan tudom támogatni és ajánlani a támogatását is.
A daganatos beteg kezelése során többször kerül krízishelyzetbe, ilyenkor jól jön egy külső segítség, hogy a krízisben lévő önmagától képes legyen az első lépéseket megtenni, így saját problémájára saját megoldást találjon.
Sajnos a krízis kialakulásakor nem mindig van lehetőség személyes beszélgetésre, vagy nem is mernek ilyen támogatást kérni, de a telefonos szolgálat ilyenkor is elérhető.

Kérem, támogassa a szolgálat munkáját, hogy minél több alkalommal tudjon segíteni azoknak az embereknek, akiknek csak ily módon mernek lelki támogatást kérni.

Köszönettel,
Zslebics Edit
Telefonszolgálat a rákbetegekért Jó Ügy követe

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Telefonszolgálat a rákbetegekért

A rákbetegek számára a diagnózis közlése hatalmas lelki teher, aminek feldolgozása időt és szakértő segítséget igényel. Jó tudni, hogy ilyenkor van hova fordulni, a Magyar Rákellenes Liga sokféle módon tud segíteni!

A gyógyulás folyamata sem egyszerű: a betegekben folyamatosan merülnek fel kérdések a kezelésekkel, mellékhatásokkal, táplálkozással, életmóddal kapcsolatban és félelmekkel, szorongásokkal is meg kell küzdenie.

„Együtt a rák ellen” Telefonos Lelkisegély és Információs Szolgálatunk célja, hogy lelki segítséget és hiteles információt biztosítson az érdeklődőknek. A hívásokat képzett önkénteseink fogadják.

A szolgálat fő sajátossága az anonimitás: a hívónak nem kell bemutatkoznia és ügyelőink sem mondhatják meg nevüket, számmal azonosíthatók. Így nagyobb a bizalom, könnyebb a probléma feltárása és tabu témák is bátran érinthetők. A gyász feldolgozásában is segítünk.

Telefonszolgálatunk 1993 óta működik. Büszkék vagyunk rá, hogy ma Magyarországon ez az egyetlen ingyenesen elérhető telefonos segítség rákbetegek részére.

2017-ben több mint ezer esetben tudtunk segíteni a hozzánk fordulóknak. Szeretnénk szolgáltatásunkat továbbra is ingyenesen nyújtani és minél több rászoruló számára biztosítani. 50.000 Ft szükséges ügyelőink egynapos továbbképzéséhez, egy ügyeleti napot pedig 10.000 Ft-ból tudunk finanszírozni.

Kérünk, támogasd munkánkat lehetőséged szerint.

Minden adomány reményt ad a betegeknek!

További információk:

https://rakliga.hu/hogyan-segitunk/

Adományozók listája

2018-10-12 Lábod névtelen adományozók 3 000Ft Lábodi támogató akinek fontos a jó cél!

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2018

2018-09-29

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2018. szeptember 29. (szombat), időpontja, tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.37 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​