Evopro Group

Összefogás – segítsünk és fussunk közösen az éhezés ellen!

30. Wizz Air Budapest Félmaraton
2015. szeptember 13.

Az evopro cégcsoport elkötelezetten támogatja rendszeresen a rászorulókat különböző intézményeken, csoportokon keresztül. A szervezet mellett az egyének is szívesen és szeretettel segítenek világunk jobbá tétele érdekében. A cégcsoport egyik kiemelt CSR-területe az egészségügy, ezen belül egy sportegyesület támogatása, amely a kollégáknak, illetve családtagjainak, hozzátartozóiknak és barátaiknak kínál rekreatív jellegű kikapcsolódást, amely segíti sportolás közben a mindennapi gondok háttérbe szorítását. Sportolás révén javul az egyének egészségi állapota, közérzete – nő az innovatívitás, illetve még számos jótékony hatást fel lehetne sorolni. Számos eredmény mellett kiemelném, hogy cégcsoportunknál az átlagos országos 6 munkanapi hiányzás csupán 1,3 nap – amely jelentős mértékben a sportegyesületnek köszönhető, illetve tavaly el is nyertük a Legfittebb Munkahely Felmérés II. helyezését! A futás kiemelten fontos szempont a cégcsoport és a sportegyesület életében: többször végeztünk a Top5-ben a „Fut a cég” versenysorozaton, illetve 2. helyen a céges pontversenyben, ahol az indulók létszáma mellett kiemelkedő eredményeket is elértünk!

Jókedvű futásunkkal ezúton is szeretnénk támogatni a rászorulókat – mi a táv legyőzésével
átvitt értelemben kívánjuk kommunikálni és felhívni a figyelmet, hogy közösen mindent le tudunk győzni és meg tudjuk oldani az élelmiszerproblémákat is – ahogy a sportban is, itt is kitartásra és összefogásra van szükség a siker és cél érdekében!

A 2015-ös WizzAir által támogatott országos futóünnepen se feledkezzünk meg a rászorultakról és futásunkkal szeretnénk adományokat gyűjteni az Élelmiszerbank segítségével mindazoknak, akiknek a napi betevők megszerzése is komoly problémát jelent! A segítség-nyújtás közös érdekünk és felelősséggel is tartozunk embertársaink iránt – itt egy lehetőség egy Élelmiszerbank támogatásával: minden apró adomány is több ember napi élelmezési gondjait oldhatja meg!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss az Élelmiszerbankért

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik.

Mindeközben százezrek éheznek.

Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 300 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.

A megmentett élelmiszert hűtőautóval szállítjuk be raktárunkba, azonban a rászorulókhoz történő kiszállítást a partnerszervezetek végzik, amihez a hűtődobozokat biztosítanunk kell. Sajnos állandó hiánnyal küzdünk, mivel a folyamatos mentés miatt a hűtődobozok elhasználódnak.

Idén 200 db új hűtődobozra van szükségünk, amelyre futóköveteink kilométereikkel gyűjtik az adományokat. A 200 db hűtődoboz ára közel 1 400 000 Ft. Egy doboz értéke 7 000 Ft.

1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ez közel 20.000 Ft értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újra hasznosíthatók, így minden egyes darab 3.000 kg étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik, az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd.

Most Te is tudsz segíteni! Minden adomány számít! 

  

Adományozók listája

2015-08-06 anonym 2 000Ft Szuper, hogy van egy ilyen remek sport-egyesület, csak így tovább!:)

2015-08-24 anonym az összeg nem publikus Hajrá Mindenkinek!

Kapcsolódó esemény - 30. Wizz Air Budapest Félmaraton

2015-09-13

Fuss jótékonyan Magyarország legnépszerűbb félmaratonján! 
 
2014-ban rekordszámú, 9250 egyéni félmaratonista vállalkozott arra, hogy a BSI által szervezett eseményen teljesítse a legyőzhető távolságot. A párban és trióban futókkal együtt a nevezők száma elérte a 13 500 főt. Bízunk benne, hogy idén is legalább ennyi elégedett, mosolygó futóval találkozunk a Városligetben. Legyél Te is egy közülük! Célba érkezésed boldogságát tedd még teljesebbé azzal, hogy „jó ügyeket” támogatsz versenyünkön, hiszen adni öröm.