Mészáros Ildikó

Rajtunk múlik

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Kedves Mindenki!

Mi, szülők, igyekszünk mindent megmutatni, megtanítani a gyerekeinknek. Rajtunk múlik, mennyire elfogadóak másokkal szemben. Hogy megismerjék, elfogadják, ha valakimá, azt is meg kell tanítanunk Nekik!

Itt erre a lehetőség!!!

Egy maroknyi csapat - érintett és nem érintett sima és fordított gyerekeket. Érzékenyítő foglalkozásokat szerveznek - óvodákban, iskolákban - ahol megmutatják a gyerekeinknek, hogy milyen ha valaki rosszabbul lát,de jobban érzékel, lassabban fut, de gyorsabban ér célba kerekesszékkel.
Ezek a foglalkozások hihetetlen élményt jelentenek a simáknak, mert egy-egy ilyen érzékenyítés után elfogadóbbak a fordítottakkal.

Ahhoz, hogy minél több gyerekhez - vagy akár felnőttekhez - eljuthassanak - Budapesten és vidéken is - PÉNZRE van szükségük.

Ehhez kérem a segítségeteket!!! Egy fagyi, egy könyv, egy sör árával támogassátok Őket, hogy minél több gyerkőcnek legyen természetes, hogy egy sima-egy fordított jól megfér egymás mellett.

Ha szeretnétek többet megtudni Róluk, keressétek itt őket: https://www.egysimaegyforditott.com/mivelfoglalkozunk
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Sok Sima Sok Fordított - Toljuk együtt az inklúzió szekerét!

 

Az inklúzió ne legyen többé illúzió!

Kik vagyunk és mit csinálunk?  Sérült gyereket nevelő szülőkből és szakemberekből álló csapatunkkal már két éve viszünk óvodákba és iskolákba érzékenyítő foglalkozásokat fogyatékkal élőkről, valamint szervezünk inkluzív programokat vegyes képességű diákcsapatoknak és sérült gyerekeket nevelő családoknak. Abban hiszünk, hogy csak addig kelthet bármi rossz érzést az emberben, amíg az ismeretlen. Mottónk: Egy sima és egy fordított simán köthet barátságot! Ezt az elmúlt két évből számos példa támasztja alá.

Mire gyűjtünk? Fantasztikus visszajelzéseket kapunk minden foglalkozásunk végén a gyerekektől és a pedagógusaiktól, valamint sokszor izolált családoktól. Ezért tevékenységeink folytatására, új programtípusok megvalósítására gyűjtünk. Felkérést kaptunk, hogy szélesítsük célcsoportunkat a felső tagozatos és gimnazista diákok felé is. Szeretnénk még több inkluzív ötletünket megvalósítani, nagyobb tömegekhez is elérni, egyetemi képzésekre, cégekhez és akár fesztiválokra is eljutni, de ehhez sok munkaóra, modernebb eszközök és persze pénz kell. Régi vágyunk, hogy átadhassuk a know-howt más, spéci gyerekeket nevelő szülőknek, hogy saját régiójukban folytathassák a mi elkezdett építkezésünket - vagyis nem: pont a falak lebontását a sérült és ép társadalom között.

Hogyan segíthetsz? Jó ügyünk oldalán, bármely követünk lapján, a TÁMOGASS! gomb megnyomásával ajánlhatsz fel egy általad jónak látott összeget. Sok kicsi sokra megy! Előre is köszönjük! Itt találsz meg 

Előre is köszönjük! Itt találsz meg minket: https://www.egysimaegyforditott.com/ 
FB oldalunk: https://www.facebook.com/1sima1forditott/

  

Adományozók listája

2019-09-04 Áron 5 000Ft
2019-09-05 Réka 10 000Ft
2019-09-10 Eszter az összeg nem publikus
2019-09-10 Yellow az összeg nem publikus
2019-09-11 7csoda az összeg nem publikus
2019-09-12 Rita 5 000Ft
2019-09-14 b az összeg nem publikus
2019-09-20 Anita az összeg nem publikus
2019-10-08 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​