Dankó Dóra

Röpítsük a röpivel a kitűzött célt a végtelenig!

Egyéni események
folyamatos

Kis csapatunk elhatározta, hogy indul a nyíregyházi belvárosi strandröplabda mérkőzéseken. A cél azonban most is az összefogás és egy jó ügy!
Adományozz 500 Forintot és ezzel egy ponttal közelebb hozol minket a célhoz! Mi azt vállaljuk, hogy 100 pontosak leszünk! 100 %-on teljesítünk :) ! Segíts Te is, pontozz velünk, nekünk!
Minden felajánlott összeg megdobogtatja a szívünket és erőt ad, hogy az alapokról indulva egyre jobbak és jobbak lehessünk!
A Down Egyesület nyíregyházi Csodavárának játszótere újabb izgalmas eszközökkel bővülne! Segíts Te is, támogass minket, hogy még ívesebben repüljön a labda, hogy az ellenfelek a homokba hulljanak és a kitűzött céllal, együtt támogathassuk a játszótér megvalósulását!
Köszönjük!
Üdvözlettel,
Az annyira még sem túl hétköznapi Hétköznapi Flashmobok csapata:
Enikő, Barbi, Eszter, Feri és Dóri.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Lehet egy játszótér több?

A Down Egyesület 2011 óta működteti Csodavár Korai Fejlesztő Centrumát és Játszóházát, www.csodavarfc.hu.

Itt egy helyen valósul meg mindazt, amit a Down Egyesület - 15 éves létezése óta - a legfontosabb üzenetként fogalmaz meg a többségi társadalom miden egyes tagja felé. Ez egymás maximális elfogadásában rejlik.

A Csodavár korai fejlesztő centrumának rendszeres látogatói között megtalálhatók sajátos nevelési igényű, így Down-szindrómával és egyéb értelmi lemaradással élő, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek és családtagjaik. Az érintett gyermekek személyre szabott, speciális, fejlesztő terápiában részesülnek.

Az intézet Játszóházi részét pedig nap, mint nap tipikusan fejlődő gyermekek is látogatják. A Csodavár előnye, hogy e két társadalmi szegmens fiatal képviselői, a gyermekek, állandóan találkoznak egymással. Sok esetben együtt játszanak, így lehetőségük nyílik arra, észrevétlenül ismerjék meg, felszólítás nélkül segítsék egymást.

Ez a csodakaland kell, hogy várja a gyermekeket az épületen kívül is a játszótéren. Erre a térre vár egy finomhangolás a meglévő eszközök bővítése által.  Szeretnénk olyan speciális eszközökkel felszerelni a külső játszóteret, melyek használatával az értelmi lemaradással élő gyermekek érzékszervei még tovább fejlődnek, immáron már kötetlen formában. A tervezett, külső fejlesztésnek köszönhetően, játék közben, fejlődik figyelmük, akusztikus észlelésük, a két agyféltekének harmonikus összehangolása, egyensúlyközpontjuk, ez által idegrendszerük.

A projekt megvalósítsa 500 000.-ftból jöhet létre.

A folyamat összességében fejleszti minden gyermek agyi kapacitását, így hatékonyabbá téve a későbbi tanulási folyamatokat.

 A játék és a tanulás örömét nálunk semmi nem zavarhatja meg!

Adományozók listája

2016-06-20 H. Tibor kiskorú :) az összeg nem publikus Akkor kezdjük!
2016-06-21 Egy Anya az összeg nem publikus Bár kis összeg, de ennyivel tudlak támogatni benneteket egy jó ügy érdekében
2016-06-21 Ninci az összeg nem publikus Szálljunk fel! Vagy legalábbis a labda. Aztán zuhanjon az ellenfél homlokára! Vagyis homokjába... HAJRÁ! :)
2016-06-21 anonym az összeg nem publikus Juhúúú! :)
2016-07-01 Kováts Viktor 1 000Ft Bővüljön hát a Csodavár!

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.