Káplár Péter

Segíts a KórházSulinak a tartós beteg gyerekek tanításában és támogatásában!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Hogy miért tartom fantasztikus szervezetnek a KórházSulit? Mert mind akkor, amikor a testvéremet, Zsombit támogatták, mind akkor, amikor személyesen találkoztam velük, megtapasztaltam, hogy:

- Egy olyan társadalmi problémát oldanak meg a beteg, otthon tanuló gyerekek távoktatásával, amit az iskolarendszer jelenleg nem tud kezelni. Rengeteg a társaitól hosszabb időre elszigetelt gyerek számára ők jelentik a reményt arra, hogy vissza lehet kapcsolódni a közösségbe, a korábbi életükbe.

- Nem csak tanítják a gyerekeket, hanem a mentoraikká, barátaikká is válnak. A KórházSulival nemcsak a tudásátadáson keresztül tárul fel a világ a beteg gyerekek számára, hanem ami ennél is fontosabb: a KórházSuli kapocs a világhoz, ők azok, akik megtörik az elszigeteltséget, akik visszaállítják a gyerekek hitét magukban és a világban.

- A KórházSuli csapata nemcsak profi, de emellett elképesztően elhivatott, elkötelezett és melegszívű emberekből áll.

- Folyamatosan fejlődni szeretnének, hogy minél több gyereknek, kamasznak tudjanak segíteni. Korábban külső mentorként támogathattam őket, és bízom abban, hogy most ennek a kampánynak a segítségével anyagi támogatáshoz is juthatnak, aminek köszönhetően fenntarthatóan tudnak működni és egyre több gyerekhez tudnak eljutni. Segítsük ebben őket közösen!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Véget ért a nyár, elkezdődött az iskola – ez azonban nem minden gyerek számára jelentheti az osztálytársakkal való találkozás örömét.

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudta elkezdeni az iskolát. Pedig az a közösség, a tudás, a barátságok és szerelmek helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés színhelye.

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődünk társul a beteg fiatalok mellé. Egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás alatti, akár évekig is eltartó időszakban házitanítójukká válunk. A közös tanulás örömével viszünk újra célokat, aktivitást  és társaságot az egyhangú mindennapjaikba.

Hisszük és megtapasztaltuk az elmúlt öt év során, hogy a KórházSuliban mindenki győztes: http://korhazsuli.com/torteneteink/

Most Te is küldetésünk a részévé tudsz válni, ha adományoddal hozzájárulsz a 2019/20-as tanév működési költségeihez. Hálásan köszönjük!Adományozók listája

2019-09-12 Dorka 5 000Ft hajrá!
2019-09-12 anonym 50 000Ft Szep cel, hajra :)
2019-09-13 anonym az összeg nem publikus Hajrá! :)

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​