Kelecsényi György

Segíts, hogy a simák többet tudhassanak a fordítottakról!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Az én személyes kötődésem az egyesülethez – amely számára az adományokat gyűjtöm – Flóra és az ő nem sima kisfia. A lányaink jártak egy osztályba az általánosban hat évig és láttam azt a hihetetlen energiát, amivel Flóra a munkája, a családja és a fejlesztő foglalkozások mellett elkezdett foglalkozni az inklúzióval (is). Ha a gyerekeink és persze mi magunk is többet tudunk meg azokról, akik nagy teherrel indulnak az életnek, az nem csak nekik és az őket nevelő szülőknek, de nekünk is jó. A megismerés szükséges feltétele az elfogadásnak.

Az Egyesület az Inklúzióért ebben hihetetlenül jó! Érzékenyítő foglalkozásokat tartanak óvodások és kisiskolások számára, piknikeket szerveznek, ahol együtt játszhatnak a simák és fordítottak, találkozhatnak a szülők. Az igény nagy, de a megvalósítás – az eszközök, a szállítás, az egyesület működtetése – pénzbe kerül. Ahhoz, hogy több helyre juthassanak el, hogy több programot tudjanak szervezni, a Te adományodra is szükség van!
Szeptemberben – valójában egészen október 4-ig – az Egyesület az Inklúzióért számára gyűjtök adományokat és örülnék, ha ehhez Te is hozzá tudnál járulni! Nincs olyan kis összeg, aminek ne örülnék, de informatikusként azt mondom, az adomány olyan, mint a memória a számítógépben: a több, jobb!

Ha már adományoztál, a feladat felét teljesítetted is, köszönöm! Ami még hátravan: ismertesd meg a barátaiddal is ezt a lehetőséget! Adj nekik esélyt egy igazán jó ügy támogatására! Toljuk együtt az inklúzió szekerét!

A Facebookon követheted az eddigi #soksimasokforditott posztjainkat a kampányban: https://bit.ly/2L8ZfCw
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Sok Sima Sok Fordított - Toljuk együtt az inklúzió szekerét!

 

Az inklúzió ne legyen többé illúzió!

Kik vagyunk és mit csinálunk?  Sérült gyereket nevelő szülőkből és szakemberekből álló csapatunkkal már két éve viszünk óvodákba és iskolákba érzékenyítő foglalkozásokat fogyatékkal élőkről, valamint szervezünk inkluzív programokat vegyes képességű diákcsapatoknak és sérült gyerekeket nevelő családoknak. Abban hiszünk, hogy csak addig kelthet bármi rossz érzést az emberben, amíg az ismeretlen. Mottónk: Egy sima és egy fordított simán köthet barátságot! Ezt az elmúlt két évből számos példa támasztja alá.

Mire gyűjtünk? Fantasztikus visszajelzéseket kapunk minden foglalkozásunk végén a gyerekektől és a pedagógusaiktól, valamint sokszor izolált családoktól. Ezért tevékenységeink folytatására, új programtípusok megvalósítására gyűjtünk. Felkérést kaptunk, hogy szélesítsük célcsoportunkat a felső tagozatos és gimnazista diákok felé is. Szeretnénk még több inkluzív ötletünket megvalósítani, nagyobb tömegekhez is elérni, egyetemi képzésekre, cégekhez és akár fesztiválokra is eljutni, de ehhez sok munkaóra, modernebb eszközök és persze pénz kell. Régi vágyunk, hogy átadhassuk a know-howt más, spéci gyerekeket nevelő szülőknek, hogy saját régiójukban folytathassák a mi elkezdett építkezésünket - vagyis nem: pont a falak lebontását a sérült és ép társadalom között.

Hogyan segíthetsz? Jó ügyünk oldalán, bármely követünk lapján, a TÁMOGASS! gomb megnyomásával ajánlhatsz fel egy általad jónak látott összeget. Sok kicsi sokra megy! Előre is köszönjük! Itt találsz meg 

Előre is köszönjük! Itt találsz meg minket: https://www.egysimaegyforditott.com/ 
FB oldalunk: https://www.facebook.com/1sima1forditott/

  

Adományozók listája

2019-09-11 Kelecsényiné Kassai Beatrix 5 000Ft
2019-09-26 Cicu az összeg nem publikus
2019-10-01 Valcsi 5 000Ft
2019-10-02 Solymos Beáta 5 000Ft Sok sikert kívánok ehhez a nemes ügyhöz!
2019-10-03 anonym 10 000Ft
2019-10-03 anonym 10 000Ft
2019-10-04 Karpati Bandi 5 000Ft
2019-10-04 anonym 5 000Ft
2019-10-04 Ősi György 5 000Ft
2019-10-07 anonym 16 070Ft Koffeinnel az inklúzióért!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​