Meznerics Tünde

Segíts, hogy élhessenek!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Kérlek, támogasd Csapatom, a DAOR munkáját, hogy továbbra is segíthessünk a védteleneknek, minden forint számít, egy kávé vagy csoki ára is sokat jelent

A Csapat pár éve menti, segíti a bajban lévő állatokat, baleseteseknek az azonnali orvosi ellátását, gazdátlanoknak elhelyezését, melyet ideiglenes befogadókkal tudunk megoldani, amíg nincs menhelyünk. Bejelentéseket ellenőrzünk, hogy felderítsük, illetve megelőzzük az állatkínzásokat, tanácsot adunk, együtt működünk a hatóságokkal, hivatalokkal, szervezetekkel, állatorvosokkal, hogy minden állat megkaphassa a legszakszerűbb segítséget, legyen az vadon élő állat, házi kedvenc, vagy haszonállat.

Sajnos egyre több a segítségre szoruló, és állami támogatás nélkül egyre nehezebben tudjuk ellátni őket, ezért fordulok most hozzátok, támogassátok munkánkat, hogy tudjunk továbbra is segíteni, ne kelljen egy balesetes állatnak azt mondani, -nem tudunk gyógyíttatni, mert nincs rá keret-, hisz az élete múlhat rajta 
Befogadott, egészséges kutyáink orvosi költsége kb. 50 ezer Ft/kutya, ha beteg, akkor ennek többszöröse…
Nagyon fontos mentetteink ivartalanítása és fontosnak tartjuk, hogy rászorulóknál segítsünk az ivartalanítás költségében, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, mely szintén komoly költség.
30-40 állatról gondoskodunk folyamatosan, örökbeadások után mindig új mentettek érkeznek, de ez csak addig működhet, amíg van erre keretünk…
Évente több száz állatnak segítünk befogadással, orvosi ellátással, hazajuttatással, tanáccsal.

Ismerj meg minket, gyere hozzánk Önkéntesnek, támogasd munkánkat adománnyal, hogy továbbra is tudjunk segíteni a védteleneknek!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Legyél a védtelenek megmentője!

Kampányunkkal szeretnénk legalább 1 millió Ft-ot összegyűjteni, melyből 22 kutyát ivartalaníttatnánk (480 ezer Ft)
Egyéb orvosi költségek - alapellátás, balesetes ellátása (520 ezer Ft)
 
Csapatunk több éve menti, segíti a bajban lévő állatokat,2017. novemberben lettünk bejegyzett Alapítvány. Önkéntesek segítségével látjuk el a feladatot, ideiglenes befogadóknál élnek mentett állataink, általában 40-50 –en vannak, menhelyünk nincs.
Az élelmezést külön eledelgyűjtésekkel igyekszünk megoldani. Nehéz anyagi helyzetben lévő gazdáknak segítünk élelemmel és orvosi költséggel.

Több középiskolával vagyunk szerződésben az 50 óra közösségi munka letöltésével, így sokat segítenek a diákok is. Hosszú távú célunk egy Állatvédelmi Centrum létrehozása, ahol az állatok orvosi ellátása, lábadozása, gazdára találásukig elhelyezése, tanítása megoldható, valamint a felelős állattartásra felhívva a figyelmet előadásokkal, rendezvényekkel és önkéntes, állatok körüli munkával várhatjuk a civil állatbarátokat.
 
Sajnos egyre több a kidobott állat, sok a balesetes, aki azonnali ellátásra szorul, sokszor gazda nélkül, vagy olyan gazdával, aki nem tudja vállalni a váratlan kiadást, ebben is igyekszünk segíteni, hogy ne ezen múljon az élete.
Sok madárfiókát is mentünk és gondozunk Önkéntesünk segítségével, galamb, rigó, énekesmadarak, baglyok, nem madár, de nevelt már kis denevéreket is, ahol tudunk, igyekszünk segíteni. Nagyon fontos az ivartalanítás, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, ezért mentetteinken kívül segítünk rászorulóknál is orvosi költséggel.
 
Sajnos állami támogatást ehhez nem kapunk, adományokból és gyűjtésből tudjuk ezeket finanszírozni.
Ehhez kérjük most a segítséget, hogy tudjuk folyamatosan tovább is végezni munkánkat.     
 


 
 
 

Adományozók listája

2019-09-09 Báló Bertalan Barnabás 5 000Ft
2019-09-09 anonym az összeg nem publikus
2019-09-09 Anonym 3 500Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​