Dankó Dóra

Segíts Te is, hogy elkészüljön a CsodaJátszótér!

Egyéni események
folyamatos

Free Hugs by Dóri

Támogass, hogy megvalósuljon az a különleges játszótér, ahol az értelmi lemaradással küzdő és a tipikusan fejlődő gyerekek együtt játszhatnak, eközben fejlődnek, okosodnak, és megtanulják egymást elfogadni. Ahol a játék és a tanulás összekapcsolódik.

Dóri vagyok, Nyíregyházán élek. A Down Egyesület marketingeseként dolgozom.

Szeretek másoknak segíteni, és kiállni egy jó ügy mellett. Ezen felbuzdulva 2016. április 30-án, szombaton, Nyíregyházán, a Római Katolikus nagytemplom előtt, a szökőkútnál 18 órától 20 óráig kint leszek, hogy minden 500 Ft adomány után megöleljek egy meglepett arra járót. Természetesen Te is csatlakozhatsz személyesen is :) !

Ha a kiválasztott jó ügyemet megajándékozod 500 Forinttal (de akár többel is), akkor egy embert megölelek!
A cél 50.000 Forint, így 100 járókelő, vagy önként, ölelésre vágyó embert fogok megölelgetni. A Ti segítségetekkel! Fogjunk össze együtt!

Kérlek, adakozz te is, hogy minél többen érezzék át ennek a remek ügynek a fontosságát! Ölelésem :) !
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Lehet egy játszótér több?

A Down Egyesület 2011 óta működteti Csodavár Korai Fejlesztő Centrumát és Játszóházát, www.csodavarfc.hu.

Itt egy helyen valósul meg mindazt, amit a Down Egyesület - 15 éves létezése óta - a legfontosabb üzenetként fogalmaz meg a többségi társadalom miden egyes tagja felé. Ez egymás maximális elfogadásában rejlik.

A Csodavár korai fejlesztő centrumának rendszeres látogatói között megtalálhatók sajátos nevelési igényű, így Down-szindrómával és egyéb értelmi lemaradással élő, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek és családtagjaik. Az érintett gyermekek személyre szabott, speciális, fejlesztő terápiában részesülnek.

Az intézet Játszóházi részét pedig nap, mint nap tipikusan fejlődő gyermekek is látogatják. A Csodavár előnye, hogy e két társadalmi szegmens fiatal képviselői, a gyermekek, állandóan találkoznak egymással. Sok esetben együtt játszanak, így lehetőségük nyílik arra, észrevétlenül ismerjék meg, felszólítás nélkül segítsék egymást.

Ez a csodakaland kell, hogy várja a gyermekeket az épületen kívül is a játszótéren. Erre a térre vár egy finomhangolás a meglévő eszközök bővítése által.  Szeretnénk olyan speciális eszközökkel felszerelni a külső játszóteret, melyek használatával az értelmi lemaradással élő gyermekek érzékszervei még tovább fejlődnek, immáron már kötetlen formában. A tervezett, külső fejlesztésnek köszönhetően, játék közben, fejlődik figyelmük, akusztikus észlelésük, a két agyféltekének harmonikus összehangolása, egyensúlyközpontjuk, ez által idegrendszerük.

A projekt megvalósítsa 500 000.-ftból jöhet létre.

A folyamat összességében fejleszti minden gyermek agyi kapacitását, így hatékonyabbá téve a későbbi tanulási folyamatokat.

 A játék és a tanulás örömét nálunk semmi nem zavarhatja meg!

Adományozók listája

2016-04-20 Bakos Zoltán az összeg nem publikus ;)
2016-04-20 Potor Eszti Hugi az összeg nem publikus
2016-04-20 Dr. Gavallér Andrea az összeg nem publikus Ilyen kedves invitálásnak az ember nem tud ellenállni!!!
2016-04-20 Kerita Katalin az összeg nem publikus
2016-04-20 anonym az összeg nem publikus
2016-04-22 Anya az összeg nem publikus A jó kezdeményezést támogatni kell. Te nem sajnálod az időd, én nem sajnálom a pézt.
Büszke vagyok Rád, Ölellek:)
2016-04-23 anonym 5 000Ft Csak szeretettel lehet ilyet tenni.csodálatos amit tesztek.
2016-04-26 Pamacs az összeg nem publikus Remélem sok sok ember segít a jó ügyért. Nekem OTP nél van kártyám, ilyenkor mi a teendő?
2016-04-26 Orlik Brigitta az összeg nem publikus Vigyázz behajtjuk! :)
2016-04-29 H. Tibor kiskorú :) az összeg nem publikus éééééésss megvan!

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.