Tibenszky Moni Lisa

Segíts újra nevetni, tanulni, élni! - Tibenszky Moni Lisa

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Minden erő és félelem a lelkünkből indul, ha vannak melletted társak, barátok, közösség, ami átsegít a nehézségeken, betegségen, akkor boldogan tudsz nézni magadra és a világra. Nyitott, bizakodó leszel, de ehhez kell egy személy, egy csapat, egy barát, aki figyel, felkarol, tanít.

Ezt valósítja meg a KórházSuli Program, olyan diákok életében, akik egy baleset vagy egy betegség okán kiszakadnak a mindennapi iskolás közegükből, családjukból.
Sokszor sajnos hónapokig nem találkoznak társaikkal, ezért fontos, hogy ébren tartsuk bennünk a reményt, felkeltsük kíváncsiságukat a világ iránt játékos tanítással.
A KórházSuli Programban dolgozó önkéntesek komoly lelki és tanítási munkát végeznek, kapcsot jelentenek a beteg gyerekek és világ, közösségük között.
Munkájuk támogatására, tananyagfejlesztésre, közösségépítésre gyűjtünk!

Támogassátok Őket Ti is, köszönöm,
Tibenszky Moni Lisa, alapító, Felelős Szülők Iskolája
Da Vinci TV magyarországi nagykövete
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Véget ért a nyár, elkezdődött az iskola – ez azonban nem minden gyerek számára jelentheti az osztálytársakkal való találkozás örömét.

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudta elkezdeni az iskolát. Pedig az a közösség, a tudás, a barátságok és szerelmek helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés színhelye.

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődünk társul a beteg fiatalok mellé. Egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás alatti, akár évekig is eltartó időszakban házitanítójukká válunk. A közös tanulás örömével viszünk újra célokat, aktivitást  és társaságot az egyhangú mindennapjaikba.

Hisszük és megtapasztaltuk az elmúlt öt év során, hogy a KórházSuliban mindenki győztes: http://korhazsuli.com/torteneteink/

Most Te is küldetésünk a részévé tudsz válni, ha adományoddal hozzájárulsz a 2019/20-as tanév működési költségeihez. Hálásan köszönjük!Adományozók listája

2019-09-09 Felelős Szülők Iskolája 30 000Ft +10 órányi élmény, motiváció és önbizalom a KórházSuli hőseinek :)
2019-10-02 anonym 70 000Ft
2019-10-03 Iza 5 000Ft Nagyon nagyon köszönet a sok munkáért, és jó élményért, támogatásért!
2019-10-03 KZ az összeg nem publikus Mindenkit megillet az esély
2019-10-04 anonym az összeg nem publikus Éljenek a segítők, éljenek a gyerekek! és tanuljanak és nevessenek. nevetve tanuljanak. köszi a munkátokat!
2019-10-04 anonym az összeg nem publikus
2019-10-06 Mono Manó 5 000Ft Nagy szeretettel adom a mielőbbi, könnyebb gyógyulás reményében a Gyermekek számára.
Bárcsak sok ilyen Ember lenne, mint TE LISA!
2019-10-07 Meskóék az összeg nem publikus Nagyszerű kezdeményezés!Csak támogatni tudom.
2019-10-08 Tihanyi Rita 5 000Ft Kis segítség is lehet nagy segítség. Remélem, másképp is tudok majd segíteni.

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​